вівторок, 11 липня 2017 07:35

406 пар узяли шлюб в один день

Автор: www.tsn.ua
  Наречені ­Руслан і Самар стоять у фойє Центрального РАЦСу вранці 7 липня. Весілля пари було за мусульманським звичаєм. Наречена одягла фату поверх ­хіджаба. Заручилися 1 січня 2017 року
Наречені ­Руслан і Самар стоять у фойє Центрального РАЦСу вранці 7 липня. Весілля пари було за мусульманським звичаєм. Наречена одягла фату поверх ­хіджаба. Заручилися 1 січня 2017 року

7 липня в столичних органах реєстрації актів цивільного стану одружилися 406 пар. Це вп'ятеро більше, ніж зазвичай.

У центральному РАЦСі провели 78 одружень. Михайло й ­Вікторія були першими. Одягнені в сині футболки й брюки. У нареченого на грудях перекреслено білий напис "жених", нижче червоним виведено — "муж".

— Хотіли тихого весілля. Без пафосу й білого плаття, — пояснює Вікторія.

Черги чекають Андрій і Валерія. Наречена в бузковому платті до підлоги. Метелик нареченого — в тон.

— Щоб розписатися в цей день, подали заяву наприкінці лютого. Нам призначили час після обіду. Гуляємо нестандартне весілля — без короваю, голубів та обрядів, — каже Андрій.

— Помолвка у нас была 1 января. Поэтому вопрос не стоял, когда будем гулять свадьбу, — говорить наречений Руслан. У пари — весілля за мусульманськими звичаями. Наречена Самар одягнула фату поверх хіджаба.

— На кожну пару в центральному РАЦСі виділяли до п'яти хвилин. У темпі "нон-стоп" тут працювали без обіду до останнього клієнта, — розповідає начальник Головного управління юстиції Києва Станіслав Куценко. — Також ми запустили сервіс "Онлайн будинок юстиції". Можна подавати заяву та документи по інтернету. Взагалі цього дня до столиці приїжджали укласти шлюб із різних регіонів України.

У Деснянському, Дніпровському та Печерському районах одружилися по півсотні пар. Зазвичай у цих відділах реєструють за день щонайбільше вісім шлюбів.

— Чоловік хотів саме цю дату. Він освідчився мені рівно рік тому, і вже тоді сказав, коли гулятимемо весілля. Заяву подали за місяць, нічого не доплачували. Я не вірю в магію чисел. Це просто збіг, — говорить Ольга Бєлєва. Із чоловіком одружуються в Солом'янському РАЦСі.

— Люди розписуються заради красивої дати, а саме весілля справляють пізніше, — каже тамада Христина Сіденко. — До 12 липня в православних християн триває Петрів піст. Тому вінчатися і гуляти весілля не можна. Пік одружень буде з другої половини липня і в серпні. Найпопулярніша дата — 12 серпня.

35-річний Тарас і 34-річна Мар'яна Пошиванюки одружилися 7 липня 2007 року. У даті також було три сімки.

— Для нас вона виявилася щасливою. Маємо сина й доньку, — каже Мар'яна.

Олена та Андрій Коваленки розписалися 8 серпня 2008-го — у даті три вісімки.

— Познайомилися рівно за рік перед тим. Весілля відгуляли через день — у неділю, — розповідає Олена. — За два роки народилася дочка, а 2012-го розійшлися. Рік жили окремо, потім зійшлися знову. Із початку цього року в нас знову погіршилися стосунки. Андрій живе з батьками. Магічні вісімки не допомогли.

Зараз ви читаєте новину «406 пар узяли шлюб в один день». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі