субота, 25 червня 2022 16:17

З Києва за кордон їдуть прямі потяги – про що треба знати

З початку повномасштабного вторгнення країни-агресорки Росії в Україну з українських залізничних вокзалів запустили потяги, які прямують у сусідні країни. Евакуаційні поїзди вирушали з Києва та Львова до різних міст Польщі. Згодом перевізники налагодили стале сполучення між українськими містами та іншими країнам.

Про те, як можна придбати квитки на міжміські потяги та які перевезення організовує Укрзалізниця – розповість Gazeta.ua.

Влітку 2022 дістатися з центрального вокзалу Києва можна до різних міст Польщі, австрійського Відня, чеської Праги та угорського Будапешта.

Проте лише деякі перевезення організовує основний український перевізник - Укрзалізниця.

Про це Gazeta.ua розповіли на "гарячій лінії" УЗ.

Скористатися звичними для українських подорожувальників сервісами Укрзалізниці, купуючи квитки на міжнародну поїздку, можна лише для поїздки до сусідньої Польщі.

На сайті УЗ представлені квитки до трьох міст – Перемишль, Варшава, Хелм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від голови Пентагону до Макрона з Шольцом: світові зірки і політики пересіли на Укрзалізницю

У Польщу потяги відправляються регулярно. Зокрема, до Перемишля, який на сайті УЗ треба шукати як "Пшемисль", можна доїхати за 13 год. Відправлення потяга о 17:00.

Квитки можна купити на офіційному сайті Укрзалізниці за приблизно 700 грн.

Автор: booking.uz.gov.ua
  Можна купити квиток з Києва до Перемишля
Можна купити квиток з Києва до Перемишля

Маршрути в Будапешт та Відень менш доступні. Попри те, що в середині травня Укрзалізниця заявляла про відкриття прямих рейсів до столиці Австрії - зараз придбати квитки на сайті УЗ не можна. Тільки у міжнародних касах на вокзалі. Також можна скористатися сайтами перевізника.

Така ж ситуація і з напрямком Київ - Прага. До столиці Чехії з Києва перевезення забезпечує чеська компанія RegioJet. Рейс відбувається з пересадкою в Польщі. Згідно з пропозиціями на сайті перевізника, всі квитки з Києва до Праги розкупили до кінця липня. Є кілька пропозицій на зворотний маршрут. Квиток із Праги до Києва коштує 25 €.

Автор: скріншот
  Квиток із Праги до Києва можна придбати на сайті перевізника
Квиток із Праги до Києва можна придбати на сайті перевізника

Також, щоби доїхати в Чехію, можна купити квиток на сайті УЗ до Перемишля. А в польському місті - пересісти на інший потяг вже до Праги.

"Якщо їдете в Прагу – по приїзду в Пшемисель купуєте квиток далі. Або ж його можна придбати на чеському сайті. Потяг Київ – Прага – не прямий потяг. Це підвʼязаний потяг із Пшемисля до Праги", – пояснили у службі підтримки УЗ.

І додали – Укрзалізниця відношення до продажу квитків із Польщі до Чехії жодного стосунку не має.

До Угорщини можна дістатися потягом з українського Чопа. На сайті є можливість придбати квитки за напрямком Чоп - Захонь.

Через те, що українці масово повертаються додому з Польщі, Укрзалізниця вирішила призначити новий міжнародний поїзд. Він має маршрут Перемишль – Запоріжжя. Потяг №32/31 почав курсувати з 11 червня.

Зараз ви читаєте новину «З Києва за кордон їдуть прямі потяги – про що треба знати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі