середа, 04 вересня 2019 15:23

Українці вигадали "народну пошту" - купують речі по світу через мандрівників

  Мобільний додаток та сайт TravelPost з’явився в Україні рік тому
Мобільний додаток та сайт TravelPost з’явився в Україні рік тому

"Нарешті мрії збуваються, - думав Тарас, під'їжджаючи до аеропорта "Бориспіль". - Лечу в Тбілісі, відпустка буде чудовою: найкращі грузинські вина та хачапурі чекають на мене!"

Плануючи поїздку, Тарас переглянув купу додатків для мандрівників, починаючи з Google Maps і закінчуючи TravelPost. Саме ці додатки багато разів виручали його в дорозі.

Мобільний додаток та сайт TravelPost з'явився в Україні рік тому. Стартап пропонує мандрівникам купувати на замовлення інших користувачів речі по всьому світу та заробляти гроші на їхній доставці українським замовникам.

"Після реєстрації маршрута Київ-Тбілісі в TravelPost в особисті повідомлення почали надходити замовлення. Схоже, цей маршрут популярний серед грузинів. Вільного місця в ручній поклажі було мало, тож я обрав одного замовника, який просив привезти йому Київський торт," - пише Тарас.

Засновники TravelPost кажуть, що намагаються систематизувати старий тренд. Коли люди шукають мандрівника в соцмережах та прохають його привезти якусь ексклюзивну річ з-за кордону.

"Тіто виявився приємною людиною. Він написав мені, що давно не був в Україні і сумує за смаком київських ласощів. Тому хоче подарувати своїм рідним такий незвичайний сюрприз. Ми домовилися про суму доставки (10 доларів), місце та час зустрічі в аеропорту Тбілісі."

Сам сервіс наразі працює безкоштовно. Користувачі домовляються між собою про умови доставки та її вартість в приватних повідомленнях.

"В день вильоту я забіг до магазину, щоб придбати найсвіжіший торт. І одразу поїхав в аеропорт. Сідаючи в літак, я трохи хвилювався, що доведеться чекати на Тіто чи що він взагалі не приїде. Але на виході з аеропорту стояв усміхнений грузин і тримав табличку з моїм ім'ям! Тіто зустрів мене з пляшкою вина і грошима за покупку й доставку ласощів. А я віддав йому торт."

За словами засновника сервісу Ярослава Львовича, за рік існування TravelPost не було зафіксовано жодного факту шахрайства серед користувачів. Безпека підтримується за рахунок системи рейтингу та відгуків.

Популярні маршрути, за якими завжди знайдеться мандрівник, - європейські столиці в напрямку Києва і навпаки. А також країни Азії.

Зараз ви читаєте новину «Українці вигадали "народну пошту" - купують речі по світу через мандрівників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі