четвер, 26 квітня 2018 14:20

Туристу на замітку: як вибрати намет?

Туристу на замітку: як вибрати намет?
Кілька порад, як правильно обрати намет. Фото: www.vezdehod-tour.com.ua

Навесні все більше мандрівників вибирається в походи або влаштовують вилазки на природу або на море. Подібний "дикий" відпочинок може виявитися цілком комфортабельним, якщо ви підберете для нього намет, який відповідає вимогам часу і маршруту. Вибрати тимчасове житло можна досить швидко, головне - визначитися, для якого саме випадку вам необхіден намет.

Поїздка на море

Отже, ви вирішили кілька діб пожити на узбережжі, повноцінно харчуючись, відпочиваючи і насолоджуючись відпочинком. Для подібної подорожі якнайкраще підійде кемпінговий намет - з великим стелею, імпровізованими вікнами, можливістю ходити в повний зріст або сидіти в ньому за столом. Як правило, він надійно захищає від дощу, а ось вітряний день може створити ряд проблем. Якщо ви збираєтеся купити намет подібного типу, то саме час заглянути на сервіс порівняння цін Е-каталог. З його допомогою вам вдасться відчутно заощадити на придбанні.

Степовий похід

Якщо ви націлені на довгу дорогу в місця рівнинні, то рекомендуємо прихопити з собою трекінговий намет - він легко і зручно складається, в поході не стане зайвою ношею. Природно, трекінговий намет не розрахований на серйозні природні випробування - сильний вітер і дощ можуть зробити перебування в такому притулку вкрай некомфортабельним.

Гірський маршрут

Надлегкий штурмови намет знадобиться підкорювачам природних висот. Такий намет встановлюється на складних гірських маршрутах, не вимагаючи додаткового обладнання. Він надійно зберігає від вітру, але досить тісний для того, щоб назвати його зручним для відпочинку. Власне, як і сам похід гори не можна назвати комфортабельним проведенням часу - адже це нелегка робота захоплених людей.

Враховуйте сезонність

Вибираючи намет, не забувайте, що зазвичай вони виготовляються трьох типів: літні, всесезонні, зимові. Досвідчені мандрівники найчастіше купують намети всіх типів, а ось любителі, як правило, задовольняються золотою серединою, вибираючи "всесезонки".

Зараз ви читаєте новину «Туристу на замітку: як вибрати намет?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі