четвер, 10 серпня 2017 12:20

Східниця – найкраще місце для оздоровлення і відпочинку

Східниця – популярний бальнеологічний курорт на Львівщині, який іменують "Українською Швейцарією". Площа рекреаційної зони становить сімсот тридцять п'ять гектарів. Східниця межує зі Сколівськими Бескидами – відомим природним Національним парком.

 

Обравши для відпочинку і лікування санаторій Східниці, не забудьте забронювати номер для заздалегідь. Найкращими з санаторіїв вважаються "Стожари" і "Санта Марія", "Зелений бір" і "Цитадель", "ДіАнна" і "Смерічка".

В даній місцевості напрочуд живописний ландшафт. В Східниці ростуть п'ятдесят видів рослин, занесених в Червону книгу. В передгір'ї курорту можна побачити широколисті і змішані лісові масиви. Гори Східниці вкриті хвойними лісами. Фауна в Східниці також вражає своїм різноманіттям.

Локоть і Цюхів Верхній – найвищі гори даного регіону. Їх вершини знаходяться на висоті дев'ятсот дев'яносто вісім метрів і дев'ятсот тридцять дев'ять метрів над рівнем моря відповідно. В зоні курорту протікає гірська річка Східничанка.

Східниця: відпочинок, оздоровлення

В населеному пункті відпочиваючі зможуть побачити місцеві пам'ятки:

  • Меморіальний-музей О. Стоцького — засновника родовища мінвод в Східниці. Він розташований на території санаторію "Карпати";
  • Церкву Святого Миколи, датовану 1695 роком в селі Новий Кропивник;
  • Заповідник в селі Урич — "Тустань" (Сколівський район), який знаходиться під охороною держави. Напрямок Східниця — Урич має довжину десять кілометрів;
  • Фрагменти доменної печі "Залізна гута".


Для оздоровлення і підвищення імунітету немає кращого курорту, ніж Східниця, відпочинок в даній місцевості підходить для людей різних вікових категорій. Курорт славиться джерелами мінеральних вод "Нафтуся", які мають надзвичайні лікувальні властивості. Їх на території Східніцького Родовища налічується тридцять вісім. Також в даній місцевості знаходиться більше ніж сімнадцять свердловин, які характеризуються різним фізико-хімічнім складом і велика кількість готелів, які можна забронювати на цьому сайті.

 

Мінеральні води Східниці рекомендується вживати людям із захворюваннями нирок и печінки, а також:

  • При порушеннях обміну речовин;
  • При підвищеній або пониженій кислотності шлунку;
  • Цукровому діабеті і малокрів'ї;
  • Діатезі.

Забронювати відпочинок у Східниці, та по всій території України можна на сайті hotels24.ua. Від курорту до міста Львова відстань складає сто кілометрів, а до Трускавця і Дрогобича – двадцять кілометрів.

Зараз ви читаєте новину «Східниця – найкраще місце для оздоровлення і відпочинку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі