субота, 23 липня 2022 12:06

Польща видаватиме українцям документ для перетину кордонів у ЄС: як отримати

Польща видаватиме українцям документ для перетину кордонів у ЄС: як отримати
Польща видаватиме українцям документ для перетину кордонів у ЄС. Фото: Wikipedia

Українцям, які через повномасштабне вторгнення евакуювалися до Польщі, дали право на перетин кордонів Євросоюзу з електронним документом Diia.pl.

Він доступний через мобільний додаток mObywat, який можна встановити на мобільні телефони з Android та iOS. Про це йдеться у повідомленні на сайті польського уряду.

"Польща повідомила Європейську комісію про електронний документ, доступний для біженців з України – Diia.pl, як документ, що підтверджує їхнє законне перебування на території Польщі та дозволяє їм подорожувати в межах Європейського Союзу, а також перетинати його зовнішні кордони", – йдеться в повідомленні.

Щоб отримати документ, крім додатку, також необхідно мати PESEL, польський аналог українського ідентифікаційного коду.

Треба також отримати електронний підпис для створення кабінету. Для цього необхідно звернутися до одного з територіальних управлінь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Угоди про припинення війни укладуть лише зі згоди України – Євросоюз

Це перша повністю цифрова посвідка на проживання в Європейському Союзі. Ще 12 липня міністерство внутрішніх справ та адміністрації подало до Європейської комісії заявку на отримання тимчасового документа Diia.pl як підтвердження легальності перебування в Польщі. Інформація про документ була одночасно направлена ​​до держав-членів ЄС та асоційованих країн Шенгенської зони.

Після офіційного повідомлення електронний документ Diia.pl, який є у громадянина України або іншого іноземця, виступає як посвідка на проживання, що використовується разом із дійсним проїзним документом для перетину зовнішнього кордону ЄС.

Документ дозволяє пересуватися Шенгенською зоною протягом 90 днів протягом будь-якого 180-денного періоду.

Польща спростила процедуру отримання карти поляка для українців.

Згідно з оновленням, українці можуть подати документи на отримання чи продовження терміну дії "карти поляка" на території Польщі.

Зараз ви читаєте новину «Польща видаватиме українцям документ для перетину кордонів у ЄС: як отримати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі