пʼятниця, 22 липня 2022 23:10

Щоб отримати "карту поляка" українцям не треба виїжджати: подробиці

Щоб отримати "карту поляка" українцям не треба виїжджати: подробиці
Зазначені положення також поширюватимуться і на громадян Білорусі та Росії. Фото: pixabay

Польща спростила процедуру отримання карти поляка для українців.

Згідно з оновленням, українці можуть подати документи на отримання чи продовження терміну дії "карти поляка" на території Польщі. Про це йдеться на сайті польського Кабміну.

"Завдяки цьому буде виконано встановлений законом обов'язок щодо надання правомочним особам можливості подати заяву на отримання "карти поляка", незважаючи на призупинення діяльності більшості консульств Республіки Польща в Україні через агресію Російської Федерації проти цієї країни", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Польщі українці отримали доступ до безкоштовної медицини на рівні з поляками

Заяви можуть подати як ті, хто вже мав "карту поляка", так і ті, хто подає заявку вперше. Документи можна отримати там, де подано заяви, без необхідності виїжджати до України.

Зазначені положення поширюватимуться і на громадян Білорусі та Росії.

Раніше громадяни України повинні були звертатися до польського консульства в Україні. Нові правила набули чинності з 29 липня.

Президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроєкт про надання полякам в Україні особливого статусу. Про це сказав президент Польщі Анджей Дуда під час виступу до 79-ї річниці Волинської трагедії.

Зараз ви читаєте новину «Щоб отримати "карту поляка" українцям не треба виїжджати: подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі