четвер, 01 квітня 2010 18:15

Пісуари стоять посеред вулиці

Киянка 32-річна Оксана Ольхіна майже 15 років працює гідом по Європі. Каже, що голландський Амстердам їй швидко набридає.

— Місто прокурене і розгільдяйське. Щоразу, як туди приїжджаю, відбувається якийсь казус. Пам"ятаю перший візит. Зупинився автобус на світлофорі, збоку будинок із вікнами до підлоги. Дивимося, а там голий чоловік на весь зріст. Курить і п"є ранкову каву. Коли побачив наше здивування, почав кривлятися, трусити бедрами і притискатися тілом до скла. Ми зрозуміли, місто без комплексів. Здивували пісуари просто на стінах будинків. Думала, це для бомжів чи алкоголіків. Але ними користувалися солідні дядьки, при тому умудрялися розмовляти по телефону.

Оксана каже, в туристичній групі завжди є любителі марихуани.

— Якось киянин Анатолій Петрович протягом п"яти днів не виходив із готелю в Парижі. Зате в Амстердамі розігнався. Привели його під руки. Він кричав: "Тримайте мене, бо я собі зараз щось зроблю". Зв"язали його скотчем. Якийсь хлопчина вигулював собаку поряд, підійшов і порадив дати йому солодкого. Зрозумів, що той обкурився. Але в туриста був цукровий діабет. Довелося викликати "швидку". Відкачали, запропонували залишитися на пару днів, аби оглянув психолог. Петрович погодився.

До Амстердама фірми здебільшого пропонують тури на один–п"ять днів. У місті майже 300 готелів. Тризіркові коштують від 50–80 євро, 4-зіркові — 90–100, 5-зіркові від 190 євро. Поїсти в закладах харчування обійдеться приблизно в 20–30 євро. В Амстердамі легальна марихуана. Грам коштує 5 євро. Галюциногенні гриби — 15. Послуги повії 20–50 євро.

Зараз ви читаєте новину «Пісуари стоять посеред вулиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі