пʼятниця, 22 листопада 2019 00:55

У чоловічому тенісі з'явилася нова зірка

Грек 21-річний Стефанос Циципас став переможцем чоловічого Підсумкового турніру з тенісу. Напевно, серед всіх учасників тільки італієць Маттео Береттіні не міг його виграти. Якщо семеро з восьми здатні перемогти, успіх Циципаса вже не виглядає таким несподіваним. Увесь сезон він грав більш-менш рівно.

Чеснота Стефаноса — він якісно розподіляє емоційні втрати, не зациклюється на невдачах, не падає нижче власного рівня. Особливо це було помітно в фіналі, коли помилки не збивали його з гри, не змусили втратити впевненість. Але грек ще не довів наявність характеру. В матчі третього туру, приміром, не повинен був програвати Рафаелеві Надалю.

Зараз Циципасу 21 рік. Досяг уже багато. Поєднує в собі силу молодості та життєву мудрість. Остання проявляється в стабільності психологічного налаштування. Багато інших цим не відрізняються. Наприклад, росіянин Данило Медведєв.

Циципас ще здатен розвиватися. Має зріст 193 см. Це дає грекові переваги на корті — координований, читає гру. У фіналі показав фантастичний теніс. З кожним тренуванням рівень зростає.

Стефанос Циципас — онук радянського футболіста Сергія Сальникова. Його мати Юлія Сальникова, чемпіонка СРСР із тенісу, емігрувала до Греції. Тут вийшла заміж за місцевого Ангелоса Циципаса, який і тренує сина.

Зараз ви читаєте новину «У чоловічому тенісі з'явилася нова зірка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі