пʼятниця, 26 січня 2018 00:35

Світоліна програла чвертьфінальний матч чемпіонату Австралії

Автор: REUTERS
  Еліна Світоліна вперше зіграла у чвертьфіналі чемпіонату Австралії. Після турніру вона стане третьою ракеткою світу
Еліна Світоліна вперше зіграла у чвертьфіналі чемпіонату Австралії. Після турніру вона стане третьою ракеткою світу

— Я починала турнір, маючи певні проблеми зі здоров'ям. Сьогодні почувалася не дуже добре. У мене травма стегна, — каже українська тенісистка Еліна Світоліна, 23 роки.

23 січня вона програла чвертьфінальний матч відкритого чемпіонату Австралії бельгійці Елізе Мертенс у двох партіях — 4:6, 0:6.

Мертенс — 37-ма ракетка світу, Світоліна — четверта. Проте саме спортсменка з Бельгії вела весь матч. Вона намагалася грати швидко і постійно атакувала. Світоліна прийняла темп зустрічі і спочатку "тягнула" м'ячі. Але Мертенс удавалися фантастичні удари, і це "зламало" українку на початку другої партії — у неї почалися невимушені помилки.

Світоліна не змогла стати першою українкою, яка грала у півфіналі турнірів Великого Шолома — чемпіонат Австралії належить до таких, а усього їх чотири. Зате вона вперше пройшла в Мельбурні до чвертьфіналу. Раніше ­Еліна ніколи не грала навіть у 1/8 фіналу.

Після результату на чемпіо­наті Австралії Світоліна повернеться на третій рядок рейтингу. Це повторення її особис­того рекорду. Переможниця чемпіонату Австралії визначиться 27 січня.

Зараз ви читаєте новину «Світоліна програла чвертьфінальний матч чемпіонату Австралії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі