вівторок, 12 грудня 2017 07:46

Суддя вилучив із поля трьох футболістів "Шахтаря"

"За весь час моєї роботи в клубі я ще не бачив такого безладу, який влаштував арбітр сьогодні. Подібне суддівство вбиває футбол", написав генеральний директор донецького "Шахтаря" 43-річний Сергій ­Палкін. Працює на нинішній посаді з 2004-го.

У неділю "Шахтар" програв останній матч 2017 року. Чемпіон України на виїзді поступився луганській "Зорі" — 1:2. "Шахтар" відкрив рахунок. На 79-й хвилині арбітр матчу, 40-річний Сергій Бойко з Київ­щини, вилучив із поля гравця "Шахтаря" Івана Петряка — друга жовта картка. На 86-й донецький клуб залишився вдев'ятьох: повторне попередження отримав Фред.

На 90-й хвилині у ворота "Шахтаря" призначили пенальті. За незгоду з рішенням арбітра червону картку показали Ярославові Ракицькому. Луганці з одинадцятиметрового зрівняли рахунок. У час, що залишився, забили переможний м'яч. Тоді на полі були вісім гравців "Шахтаря".

— Повторне попередження Петряку — неоднозначне рішення, — говорить колишній суддя Мирослав Ступар, 75 років. — Покарали за симуляцію, якої не було. Градус матчу підвищився. Вилучення Фреда теж помилкове. Він утратив м'яч, пішов у відбір і не хотів порушувати правила. Це були необачливі дії, що не тягли на попередження. Пенальті й вилучення Ракицького справедливі.

Після поєдинку тренерський штаб "Шахтаря" на чолі з Паулу Фонсекою словесно атакував не лише Бойка, а й охоронця, який намагався захистити арбітра.

— Упродовж тривалого часу ми бачили некоректну поведінку Фонсеки та його помічників, — каже генеральний директор "Зорі" Сергій Рафаїлов. — Деяких із них треба загнати на трибуну матчів на десять.

Зараз ви читаєте новину «Суддя вилучив із поля трьох футболістів "Шахтаря"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі