середа, 11 квітня 2012 05:00

"Спортинг" був готовий до гри в короткий і середній пас"

Автор: фото: Юрій Стригун
  Олександр Кирилюк: ”За дві гри ”Спортинг” створив два моменти й забив три м’ячі”
Олександр Кирилюк: ”За дві гри ”Спортинг” створив два моменти й забив три м’ячі”

Минулого четверга харківський "Металіст" зіграв унічию з лісабонським "Спортингом" (1:1) і вибув із Ліги Європи, бо поступився у Лісабоні (1:2). Останню гру харків'ян в єврокубках коментує головний тренер черкаського "Славутича", що виступає у другій лізі, 47-річний Олександр Кирилюк.

Чого забракло харків'янам для загального успіху?

— Упевненості у власних силах і талану. Мені пригадується цьогорічний матч мюнхенської "Баварії" зі швейцарським "Базелем". У першій грі німці поступилися 0:1. Тренеру на матч-відповідь їх налаштовувати не доводилося. Кожен гравець "Баварії" відчував, що їхня команда набагато сильніша за "Базель". Фактично, баварці виграли цю гру в головах ще задовго до виходу на стадіон. Вони рвалися на поле, щоб швидше довести це. У результаті виграли 7:0. Ось такої впевненості й бракувало "Металісту". Плюс везіння. За дві гри "Спортинг" створив два моменти й забив три м'ячі. Харків'яни мали загалом шість-сім моментів. Це говорить про те, що кожен гравець португальського клубу був максимально сконцентрований, подумки готував себе до можливої нагоди і її реалізації. А як вона трапилася, то не розгубився.

Чи не здається вам, що "Металіст" всю гру веде через Тайсона, що збіднює атакувальний потенціал команди?

— Не здалося. У харків'ян добре поставлена командна гра. Інша річ, що "Спортинг" був готовий до гри в короткий і середній пас. Тому й пішли довгі передачі на фланги. До того ж багато разів харків'яни невиправдано брали гру на себе.

Що ви сказали б своїм гравцям, якби вони не реалізували три пенальті з чотирьох?

— Тут словами не допоможеш. Образно кажучи, коли Шав'єр підходив до м'яча, у нього на спині висіла 2-тонна плита. Забиваєш — і ти герой. Не забиваєш — тебе проклинатимуть. У його кваліфікації ніхто ж не сумнівається. Помилку нашого гравця пояснюю лише психологічним тягарем. Адже в Португалії він легко й невимушено забив пенальті, бо знав, що ще є матч-відповідь. Тут права на помилку вже не було.

Як ви оцінили б цьогорічний виступ харків'ян у Лізі Європи?

— Поставив би п'ятірку за п'ятибальною шкалою. Згадайте, у скількох матчах "Металіст" переламував хід гри. Вольові перемоги здобуті над "Аустрією", "Мальме", врятований домашній матч із АЗ, вольова перемога над "Олімпіакосом". Я не пригадую, щоб таку волю до перемоги коли-небудь демонстрував ще якийсь український клуб. Власне, після провалів "Шахтаря" й "Динамо" саме Харків витягнув весь наш клубний рейтинг.

Харків витягнув весь наш клубний рейтинг

Ліга Європи. 1/4 фіналу. Повторні матчі

"Металіст" (Харків, Україна) — "Спортинг" (Лісабон, Португалія) — 1:1 (перший матч — 1:2)

"Атлетік" (Більбао, Іспанія) — "Шальке" (Гельзенкірхен, Німеччина) — 2:2 (4:2)

"Валенсія" (Іспанія) — АЗ (Алкмаар, Нідерланди) — 4:0 (1:2)

"Ганновер" (Німеччина) — "Атлетіко" (Мадрид, Іспанія) — 1:2 (1:2)

 

Зараз ви читаєте новину «"Спортинг" був готовий до гри в короткий і середній пас"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі