вівторок, 11 червня 2019 00:15

Шевченко провів найкращий матч на посаді головного тренера

Футбольна збірна України зіграла один із найкращих матчів у своїй історії. 7 червня підопічні 42-річного тренера Андрія Шевченка перемогли у Львові Сербію — 5:0.

Сербія — учасник останнього Кубка світу в Росії. Має сильний склад: днями нападаючий Лука Йович перейшов із німецького "Айнтрахта" до іспанського "Реала" за 60 млн євро — 1,8 млрд грн. Провідні футболісти сербів грають у найсильніших чемпіонатах Європи. Щоправда, двоє з них — Сергей Мілінкович-Савич з італійського "Лаціо" та Неманья Матич з англійського "Манчестер Юнайтед" — не вийшли на львівське поле через травми. Україна через подібні причини недорахувалася Андрія Ярмоленка, Марлоса та Мораеса.

Висновок гри: Андрій Шевченко повністю переграв Младена Крстаїча — головного тренера суперника. Українці максимально натиснули на слабкі сторони суперника — фланги захисту. Серби зіграли у три центральні оборонці. Це дало можливість Циганкову та Коноплянці за підтримки Миколенка і Караваєва домінувати на флангах.

Іншим важливим моментом став провал збірної Сербії в опорній зоні. Півзахисники гостей просто не встигали за Зінченком та Малиновським. Україна легко переходила середину поля й наближалася до воріт суперника.

Два швидких голи в середині першого тайму фактично вибили збірну Сербії із колії. Команда відверто втратила віру у власні сили. На самому початку другого тайму Коноплянка забив третій м'яч і визначив підсумок поєдинку.

Турнірна ситуація у групі фактично забезпечує нам путівку до фінальної частини Євро-2020. Ми маємо перевагу над Сербією в особистих зустрічах, бо львівські 0:5 вони у Белграді 17 листопада не відіграють. Фаворит групи — Португалія — вже не має турнірних завдань: вона виграла Лігу націй і цим гарантувала участь у Євро-2020. Відповідно — не матимуть мотивації на матч у Києві.

Учора збірна України у Львові приймала Люксембург, а Сербія вдома грала з Литвою.

Футбол. Євро-2020. Відбірковий турнір. Національні команди

Третій тур

Україна — Сербія — 5:0 (2:0)

7 червня. Львів. Стадіон "Львів Арена". 34 тис. глядачів, розрахований на 34 915. Температура 15°C.

Суддя: Антоніо Матео Лаос, Іспанія

Україна: П'ятов-к — Караваєв, Кривцов, Матвієнко, Миколенко — Степаненко (Шепелєв, 72), Малиновський, Зінченко — Коноплянка (Коваленко, 76), Циганков, Яремчук (Кравець, 67). Тренер: Андрій Шевченко

Сербія: Дмитрович — Коларов-к, Спаїч, Мілінкович — Костич, Льяїч (Фейса, 60), Тадич, Максимович, Гачинович — Йович (Лазович, 72), Прийович (Митрович, 53). Тренер: Младен Крстаїч

Голи: Циганков, 26, 27, Коноплянка, 46, 75, Яремчук, 59

Попередження: Мілінкович, 22, Спаїч, 33

Зараз ви читаєте новину «Шевченко провів найкращий матч на посаді головного тренера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі