понеділок, 02 лютого 2009 18:16

Сергій Карякін виграв шаховий супертурнір

Автор: фото: УКРІНФОРМ
  Шахіст Сергій Карякін у 12 років став наймолодшим гросмейстером світу. Ця подія внесена у Книгу рекордів Гіннеса
Шахіст Сергій Карякін у 12 років став наймолодшим гросмейстером світу. Ця подія внесена у Книгу рекордів Гіннеса

19-річний українець Сергій Карякін виграв шаховий супертурнір у голландському місті Вейк-Ан-Зее. Ці змагання належать до розряду першої категорії, поступаючись тільки чемпіонату світу.

Перед останнім туром шість із 14 учасників набрали однакову кількість очок — по сім. Сімферополець в останньому турі, граючи чорними, зустрічався з безпосереднім конкурентом — кубинцем Леньєром Домінґесом. На деякий момент білі захопили ініціативу, проте Карякіну вдалося вирівняти ситуацію, а потім і перемогти завдяки блискучій фінальній атаці. У підсумку Сергій здобув вісім очок — п"ять перемог, дві поразки та шість нічиїх — і отримав путівку до наступного супертурніру в іспанському Більбао.

Це перший подібний титул у кар"єрі Карякіна. Українці востаннє перемагали в супертурнірах торік у травні — тоді львів"янин Василь Іванчук став першим у Софії. Цього разу він розділив 11–14-те місця, набравши 5,5 очка.

Сергій Карякін народився 12 січня в Сімферополі. Вихованець краматорської шахової школи, він став наймолодшим гросмейстером світу, здобувши це звання в 12 років. Тренується під керівництвом свого батька Анатолія Карякіна. Неодружений.

Зараз ви читаєте новину «Сергій Карякін виграв шаховий супертурнір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі