вівторок, 27 листопада 2012 06:45

Сенченко нокаутував Хаттона

Автор: фото: REUTERS
  В’ячеслав Сенченко (праворуч) нокаутував Ріккі Хаттона у дев’ятому раунді. На бій українець вийшов у футболці ”Манчестер Юнайтед”. Прагнув роздратувати суперника, який уболіває за ”Манчестер Сіті”
В’ячеслав Сенченко (праворуч) нокаутував Ріккі Хаттона у дев’ятому раунді. На бій українець вийшов у футболці ”Манчестер Юнайтед”. Прагнув роздратувати суперника, який уболіває за ”Манчестер Сіті”

24 листопада на 18-тисячній "Манчестер Арені" колишній чемпіон світу в напівсередній вазі 35-річний В'ячеслав Сенченко (33 перемоги, 22 нокаути, одна поразка, нуль нічиїх) переміг нокаутом у дев'ятому раунді місцевого улюбленця Ріккі Хаттона, 34 роки (45 перемог, 32 нокаути, три поразки, нуль нічиїх). Українець вдало повернувся в ринг після квітневої поразки від американця Пола Маліньяджі. В тому бою Сенченко втратив титул чемпіона світу за версією Всесвітньої боксерської асоціації.

Хаттон востаннє виходив у ринг три з половиною роки тому — програв філіппінцеві Менні Пак'яо. Ще однієї поразки у кар'єрі британець зазнав від американця Флойда Мейвезера — у грудні 2007-го. На піку кар'єри Хаттон був одним із кращих боксерів світу незалежно від вагової категорії.

Початок бою проходить з перевагою англійця. Він займає центр рингу, діє агресивно. Ставку робить на лівий боковий на стрибку. Сенченко зрідка контратакує. Мало використовує свій джеб, щоб утримувати значно нижчого Хаттона на дистанції. З шостого раунду на діях британця позначається втома. Він уповільнюється і багато промахується. Українець точніший і більш акцентований, діє розумно, технічно переграє суперника. За 10 с до закінчення дев'ятого раунду Сенченко б'є лівим боковим по печінці й відправляє Хаттона на настил рингу. Піднявся він лише за декілька хвилин. Максимально цей бій був розрахований на 10 раундів.

На прес-конференції після бою британець оголосив про завершення кар'єри. Натомість українцеві тепер пряма дорога до нових чемпіонських боїв. Найбільш імовірна перспектива матчу-реваншу з Полом Маліньяджі за титул WBA. Цікавою була б також зустріч Сенченка з іншим українцем,  колишнім чемпіоном світу у першій напівсередній вазі Андрієм Котельником. Львів'янин підтвердив нам зацікавленість у такому поєдинку.

"Українські отамани" програли німцям

У рамках третього сезону Всесвітньої серії боксу (WSB) "Українські отамани" зазнали другої поразки. В Ганновері наша команда з рахунком 2:3 поступилася "Німецьким орлам". У складі "Отаманів" перемогли молдовський легіонер Олександр Ришкан та Іван Голуб. Програли свої поєдинки учасник Олімпіади в Лондоні Павло Іщенко, а також Сергій Лапін і Анатолій Антонюк. Наступний матч "Отамани" проведуть 8 грудня в Мілані проти італійців — переможців другого сезону WSB.

 

Зараз ви читаєте новину «Сенченко нокаутував Хаттона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі