понеділок, 26 січня 2009 18:39

Мозлі побив Марґаріто на очах у Шварценеґґера

Автор: фото: REUTERS Lucy Nicholson
  Шейн Мозлі (ліворуч) атакує Антоніо Марґаріто
Шейн Мозлі (ліворуч) атакує Антоніо Марґаріто

25 січня в американському Лос-Анджелесі на арені 20-тисячного "Семплс Сентру" за присутності губернатора Каліфорнії Арнольда Шварценеґґера відбувся перший великий боксерський бій 2009 року. 37-річний американець Шейн Мозлі, чотириразовий чемпіон світу за трьома версіями, протистояв "Торнадо" — суперчемпіону WBA Антоніо Марґаріто, 30 років, із Мексики.

До бою експерти віддавали перевагу Марґаріто: і через молодший вік, і тому, що Мозлі перейшов із більш легкої категорії. Він, припускалося, якщо і міг перемогти, то лише по очках, бо Марґаріто прекрасно тримає удар: його ще нікому не вдавалося нокаутувати.

Проте бій показав, що американець був у кращій формі. Упродовж перших чотирьох раундів він узяв шалений темп і переважав суперника в швидкості рухів та ударів. Мексиканець, боксер гостроатакувальний, змушений був більше думати про захист.

У восьмому раунді мексиканець опинився в нокдауні. Від нокауту його врятував гонг, але на дев"ятий раунд "Торнадо", незважаючи на протести команди, вийшов. Шанс тут же добити суперника Мозлі не втратив: серія жорстких ударів — і Марґаріто нокаутований.

Це була 46-та перемога Мозлі на професійному ринзі (39 нокаутів). У пасиві — п"ять поразок.

Український боксер Юрій Нужненко став чемпіоном світу WBA після того, як Марґаріто дали пояс суперчемпіона. Однак бій Мозлі–Нужненко маловірогідний.

— Мозлі не цікаво буде зустрічатися з українцем, бо такий бій не принесе йому великого гонорару, — вважає Нужненко.

Зараз ви читаєте новину «Мозлі побив Марґаріто на очах у Шварценеґґера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі