середа, 11 квітня 2018 00:10

Мірча Луческу може повернутися в Україну

Минулого тижня до Києва приїжджав Мірча Луческу, 72 роки, колишній головний тренер донецького "Шахтаря". Можливо, повернеться до клубу, який залишив позаторік.

Луческу багато років працював в Україні. Знає прекрасно наш чемпіонат і "Шахтар".

Свого часу саме він зробив Віктора Коваленка футболістом першої команди й гравцем збірної. Той прогресував. Нині Коваленко втратив місце в складі клубу. Навіть після травми Бернарда майже не виходить на поле.

Влітку частина провідних гравців "Шахтаря" має піти. Когось продадуть, у когось завершується угода. Лідерам — Тайсону і Марлосу — по 30 років. Потрібні нові гравці, бодай часткове перезавантаження складу.

За майже два роки в Україні нинішній головний тренер "Шахтаря" Паулу Фонсека показав, що не вміє працювати з молодими гравцями. Натомість Луческу здатний вивести їх на високий рівень.

Нині Луческу працює зі збірною Туреччини. Його роботу назвати успішною не можна. Не зумів вивести команду з кризи у відборі до Кубка світу-2018. Її супроводжують постійні скандали. Сенсу триматися за це місце немає.

Проблемою Луческу в "Шахтарі" було те, що він довго працював з одними й тими ж гравцями. Тренер і футболісти втомилися одні від одного. Потрібні були зміни. Керівництво вирішило запросити іншого фахівця.

Проблемою може стати вік Луческу. Йому 72. Це багато для виснажливої роботи з численними перельотами. Ймовірний варіант роботи директором клубу. А головним тренером може стати син Мірчі, 49-річний Разван Луческу. Нині працює в грецькому "ПАОКу". Команда бореться за звання чемпіона країни.

— Разван міг би побудувати в "Шахтарі" хорошу команду. Це фахівець, який не любить поспішати. З грецьким футболом знайомий давно, тож успіхам в "ПАОКу" не варто дивуватися. Якщо "Шахтар" дасть йому час — він побудує дуже сильну команду, — каже грецький журналіст Пол Пападопулос.

Контракт Паулу Фонсеки з "Шахтарем" закінчується за два місяці. Португальський тренер поки що його не продовжив.

Зараз ви читаєте новину «Мірча Луческу може повернутися в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі