вівторок, 13 березня 2018 05:16

Найкращий боксер‑любитель відкриє сезон у Харкові

Автор: www.knk.media
  Олександр Хижняк виграв чемпіонати світу та Європи 2017 року
Олександр Хижняк виграв чемпіонати світу та Європи 2017 року

Любительська збірна України з боксу відкрила сезон. Із престижних міжнародних турнірів в угорському Дебрецені й болгарській Софії наші привезли по дві золоті медалі.

— Виходимо з того, що цього року немає чемпіонатів світу і Європи, — каже головний тренер команди 59-річний Дмитро Сосновський. — Вирішили перевагу віддати загальнофізичній і спеціальній підготовці. Це займе 60–65 відсотків часу. Решту присвятимо змагальній практиці. Намагатимемося брати участь у найкращих турнірах. Уже виступили на "Меморіалі Іштвана Боская" в Угорщині. Виграли Тимур Беляк та Ігор Шевадзуцький. Також два "золота" здобули в Болгарії на Кубку "Странджа-2018" — найсильнішими стали Дмитро Замотаєв і Валерій Харламов, срібна медаль в Івана Данчі. А ще наші чемпіони Європи 2017 року Юрій Шестак і Віктор Вихрист успішно "воюють" у німецькій бундеслізі.

Що найбільш приємне винесли для себе зі старту сезону?

— Два моменти. Перехід Валерія Харламова у вагову категорію до 81 кілограма з попередньої — до 75. У категорії 75 кілограмів у нас є супербоєць — Олександр Хижняк. А під ним весь час "сидів" Валерій Харламов, який також хорошого міжнародного рівня. Він перейшов у 81 кілограм, бо конкурувати з Хижняком йому було важко. На турнірі в Болгарії Харламов добре виступив, продемонстрував хороший бокс. Також мене порадував у вазі до 52 кілограмів Дмитро Замотаєв. У нього нещодавно раптово помер батько, він тяжко пережив це. А в Болгарії Замотаєв приємно вразив. Давно в нас не було такого бійця міжнародного рівня у малій вазі.

Що далі?

— 8 березня шестеро наших хлопців летять на міжнародний турнір у Фінляндію. А з 19 березня в Харкові розпочинаємо великий тритижневий збір із загальнофізичної та спеціальної підготовки. Загалом на цей рік заплановано дев'ять зборів. Окрім участі у змаганнях, проведемо в Казахстані спільний збір із місцевими. А 15 квітня до Харкова приїдуть по дві команди казахів і узбеків — одні з лідерів світового боксу. Ми з ними два тижні працюватимемо, а 26–29 квітня відбудуться матчеві зустрічі.

Коли побачимо на рингу Олександра Хижняка — найкращого боксера-любителя минулого року?

— Він пройшов із нами повноцінний збір, в Болгарії рвався боксувати. Але притримали, враховуючи насичений минулий сезон (здобув титули чемпіона світу і Європи. — ГПУ). Побачимо його вже у Харкові в боях із казахами й узбеками.

Зараз ви читаєте новину «Найкращий боксер‑любитель відкриє сезон у Харкові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі