четвер, 20 лютого 2020 06:10

Команду Зінченка відсторонили від єврокубків

Європейський футбольний союз (УЄФА) заборонив англійському "Манчестер Сіті" брати участь у єврокубках на два сезони — 2020/2021 та 2021/2022. Причина — фінансові порушення. Клуб не може витрачати більше коштів, ніж заробляє. Щоб обійти заборону і вливати гроші власника — арабського шейха Мансура — керівництво "Сіті" завищувало вартість спонсорських контрактів.

— У ситуації рано ставити крапку, — каже 40-річний Сергій Бабарика, колишній оглядач чемпіонату Англії в журналі "Футбол". — Буде апеляція до спортивного арбітражного суду у швейцарській Лозанні. У "Сіті" є хороші шанси скоротити термін відсторонення до одного сезону або блокувати рішення УЄФА. Подібними "фокусами" займається й "Парі Сен-Жермен", але французів УЄФА пробачив багато в чому через те, що їхні власники спонсорують Лігу чемпіонів. Головна проблема "Сіті" не в тому, що порушували. А в тому, що хитрували занадто нахабно.

За "Сіті" грає українець 23-річний Олександр Зінченко. Його ситуація неоднозначна. Якщо "Сіті" залишиться без Ліги чемпіонів і накладуть штраф в Англії (місцева прем'єрліга готова покарати клуб зняттям очок із наступного сезону. — ГПУ), лідери команди підуть. А Зінченко може отримати в ній вагомішу роль.

Зараз ви читаєте новину «Команду Зінченка відсторонили від єврокубків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі