пʼятниця, 24 листопада 2017 05:51

Італійці не замовляють піцу з кавою

— Здравствуйте, — тисне руку півзахисник "Шахтаря" і збірної України Марлос. Футболісти займають свої місця в літаку до Неаполя. Більшість — сплять увесь політ.

Разом із командою на матч проти "Наполі" летить капітан Даріо Срна. Хорват дискваліфікований за допінг до закінчення сезону.

— Спасибо, у меня все хорошо. Как у вас дела? — усміхається захисник. Помітно, що Срна дуже схуд за два місяці, відколи призупинив виступи за "Шахтар".

У Неаполі сонячна погода. Температура повітря в обід доходить до +20°C. У центрі багатолюдно. У популярних туристичних місцях патрулюють поліцейські з автоматами.

— Не варто хвилюватися. У місті все спокійно, — ламаною англійською каже один із правоохоронців.

Місцеві пояснюють, що пости поліції виставили після серії терактів у європейських містах.

Наполі називають батьківщиною піци. Перед грою вирішуємо з колегами спробувати місцевої "Маргеріти".

— Ви хочете замовити піцу з кавою? — дивується офіціант Марко. — Італійці ніколи так не роблять. Візьміть краще пива.

Запитуємо, чи вболіває чоловік за "Наполі".

— Forza "Napoli"! (Уперед, "Наполі". — ГПУ), — вигукує Марко, коли приносить замовлення. — Сьогодні ми виграємо, але не вірю, що "Наполі" вийде в плей-оф Ліги чемпіонів. У цьому сезоні ми повинні перемогти в чемпіонаті Італії. Зараз команда лідирує в турнірній таблиці й випереджає головного конкурента "Ювентус" на чотири очки.

На стадіон я не піду, бо маю працювати. Навіть якби був вихідний, залишився б удома. Більше люблю дивитися футбол по телевізору. Трансляції в нас платні. Один матч Ліги чемпіонів коштує 10 євро (близько 300 грн. — ГПУ). А за квиток на стадіон треба викласти 50–60 євро ­(1600–2000 грн. — ГПУ). Це дуже дорого.

Атрибутику "Наполі" можна купити в численних вуличних торговців. Коштує вдвічі дешевше, ніж в офіційному фан-магазині на стадіоні. Будинки Неаполя прикрашені малюнками та фотографіями молодого аргентинця Дієго Марадони, з яким команда двічі виграла чемпіонат Італії.

"Наполі" перемагає "Шахтар" — 3:0. Запитую наставника донеччан Паулу Фонсеку, з яким складом "Манчестер Сіті" йому краще зіграти в 6-му турі групового етапу Ліги чемпіонів — немотивованою основою чи амбітними дублерами.

— Краще б вони вирішили взагалі не приїжджати на матч, — жартує португалець.

Зараз ви читаєте новину «Італійці не замовляють піцу з кавою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі