пʼятниця, 02 березня 2018 06:55

Гравці "Динамо" не знають, куди бігти

— Проблема "Динамо" — суто тренерська. Команда добре підготовлена фізично й біжить. Але не знає — куди, — каже блогер Михайло Смоловий, 30 років. — Тобто тренери команди знають, як готувати гравців, користуються старими методами. Але футбольна думка пішла вперед. Із цим тренерський штаб Олександра Хацкевича (наставник "Динамо". — ГПУ) не справляється.

2018 року "Динамо" провело чотири матчі. У чемпіонаті України — перемога над донецьким "Олімпіком" і поразка від рівненського "Вересу". У Лізі Європи — два непереконливі поєдинки з грецьким "АЕКом". Київський клуб вийшов до 1/8 фіналу тільки завдяки виїзному голу в Афінах.

Наслідок — "Динамо" практично не має шансів проти італійського "Лаціо" в наступному раунді єврокубків, а від "Шахтаря" у чемпіонаті відстає на шість очок.

— Хацкевич — тренер, який розвивається, — стверджує Михайло Смоловий. — Просто малими темпами. Вони не можуть влаштувати вболівальників і, очевидно, президента клубу. Високих завдань перед командою ніхто не знімав. Вважаю, склад підібраний достатньо фаховий, щоб їх вирішувати. Інша річ, що команда зараз потребує омолодження, більш акцентованої ставки на своїх вихованців. А Шапаренко, найталановитіший із них, виходить на поле на останніх хвилинах. Логіки не помічаю, але не волів би й тренерської зміни прямо зараз. Не бачу фахівця, який завтра прийде і миттєво виправить ситуацію. А ставити тимчасову людину, яка працюватиме до закінчення сезону — безперспективне рішення. Свого Гайнкеса (Юпп Гайнкес — головний тренер німецької "Баварії", який змінив під час сезону Карло Анчелотті, підняв команду на перше місце і практично вивів до чвертьфіналу Ліги чемпіонів. — ГПУ) у нас немає.

У неділю "Динамо" прийматиме луганську "Зорю". Гостей тренує 51-річний Юрій Вернидуб. Саме його називають потенційним наставником "Динамо".

— Не думаю, що це додаватиме поєдинку додаткового підтексту, — вважає експерт. — "Динамо" може виграти — 3:0. І це означає, що Хацкевич виправляє ситуацію й питання зміни тренера неактуальне. Може програти — 0:2. Але тоді сам Вернидуб замислиться: якщо я зі своїм менш потужним складом перемагаю цих футболістів, то яких результатів досягну з ними, коли прийму клуб? Хачеріді й Гармаш навряд чи сприймуть тренера Вернидуба. А президент Ігор Суркіс не піде на те, щоб ­позбутися цих гравців за тренерським бажанням (позаторік видалити їх із команди прагнув Рауль Ріанчо, помічник Сергія Реброва, тодішнього наставника. Ріанчо змушений був піти з клубу. — ГПУ).

Зараз ви читаєте новину «Гравці "Динамо" не знають, куди бігти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі