четвер, 06 вересня 2012 07:15

"Донбас" сподівається на воротарів

Автор: фото з сайта www.rsport.ru
  Юліус Шуплер перш ніж очолити ”Донбас” працював у ризькому ”Динамо” та московському ЦСКА
Юліус Шуплер перш ніж очолити ”Донбас” працював у ризькому ”Динамо” та московському ЦСКА

6 вересня у Братиславі матчем проти місцевого "Слована" донецький "Донбас" дебютує в Континентальній хокейній лізі. Президент клубу 49-річний Борис Колесников поставив перед командою завдання виходу до плей-оф.

Відзначаємо п'ять підстав, які допоможуть "Донбасу" досягти мети.

1. Досвідчений тренер
Словацький спеціаліст 61-річний Юліус Шуплер, тренуючи збірну своєї батьківщини, виводив її до еліти світового хокею. Має багатий досвід роботи з клубами КХЛ: очолював ярославський "Локомотив", московський ЦСКА, ризьке "Динамо". Уміє працювати з молодими гравцями. У Словаччині в нього починали професійну кар'єру Петр Бондра, Зіґмунд Палффі, Маріан Ґаборик, Марін Госса. Для "Донбасу" це важливо, бо клуб відчуває дефіцит молодих гравців, а в заявці на матч обов'язково має бути по два хокеїсти до 1991-1992 років народження.

2. Сильні воротарі
"Донбас" підписав словацького голкіпера Яна Лацо, визнаного найкращим воротарем чемпіонату світу-2012. Щоправда, він відновлюється після перелому ключиці.
Дублери — швед Ерік Ерсберґ, який виступав у НХЛ за Лос-Анджелес, і надійний білорус Степан Горячевських.

3. Національна ознака при побудові ланок
Підопічні Юліуса Шуплера посіли третє місце на Кубку Донбасу, останньому передсезонному турнірі напередодні старту в КХЛ. На змаганнях тренер донеччан побудував ланки за національною ознакою. Гравцям, які спілкуються однією мовою, легше буде зрозуміти одне одного на майданчику.
Перша п'ятірка — "скандинавська": оборонці Пасі Пуйстола з Фінляндії та американець Клей Вілсон, тріо нападу складають фіни Яні Туппурайнен, Петтері Віртанен і Туомас Кііскінен. Друга ланка — "чехословацька": словацькі оборонці Петер Подградськи і Ярослав Обшут, нападники Фредерік Петтерссон зі Швеції та чехи Лукаш Кашпар і Вацлав Недорост. Третє сполучення — "минулосезонне": нові оборонці Карел Пілар із Чехії та латвієць Оскар Бартуліс, тріо нападників — Денис Кочетков і Євген Белухін із Росії та єдиний українець Сергій Варламов. Четверта ланка не має сталого вигляду. Шуплер каже, що йому бракує центрального нападника, та що він не визначився з молодими гравцями.

4. Результати на Кубку Донбасу
Загальне враження від Кубку Донбасу: команда стартувала в іграх із суперниками за КХЛ краще, ніж від неї очікували. Це означає, що донбасівці готові до протистояння з іменитішими суперниками. Хоча зіграний "Донбас" поки не дуже добре.

Зараз ви читаєте новину «"Донбас" сподівається на воротарів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі