четвер, 27 січня 2011 06:30

Долгополов програв Маррею

Український тенісист Олександр Долгополов, 22 роки, припинив боротьбу на Відкритому чемпіонаті Австралії. У чвертьфіналі він програв п'ятій ракетці світу британцеві Енді Маррею.

У більш як 3-годинному матчі українець спромігся виграти один сет у минулорічного фіналіста змагань — 5:7, 3:6, 7:6, 3:6. У попередніх чотирьох поєдинках Маррей не програв жодного сету.

Долгополов провалив початок першого сету — 1:4. Але потім увійшов у ритм гри, налагодив першу подачу та зрівняв рахунок — 5:5. Не дотяг до тай-брейку через невдало виконаний удар над головою — смеш.

За рахунку 0:1 по партіях гра в Долгополова розвалилася. Він невиправдано ризикував на прийомі, часто при цьому влучав у сітку. Маррей застосував тактику, за якою гра проходила в повільному темпі. Він не вигідний для українця, бо Долгополов діє в атакувальній манері. Тож Олександр припустився 16 невимушених помилок та здобув перемогу  тільки в чотирьох розіграшах.

У третьому сеті Долгополов виграв втричі більше розіграшів, ніж британець, 17 разів удало виходив до сітки. При цьому припустився 22 помилок, бо продовжував грати агресивно.

На тай-брейку в Маррея не було жодних шансів. Українець реалізував один із чотирьох сет-болів.

У вирішальній партії Долгополова знову змусили грати першим номером. При цьому Маррей майже не хибив, тримав м'яч, допоки суперник не помилявся. Британець почав частіше атакувати й подавати навиліт. Узяв подачу українця й довів матч до кінця.

Наш тенісист переграв Маррея за подачами навиліт (16 проти 9), активно виграними м'ячами (57–33). Доля поєдинку склалася на користь британця тільки через нестабільність і авантюрну тактику Долгополова. Він припустився 77 невимушених помилок проти 34 у фаворита.

За турнір Олександр отримає $210 тис. та 360 рейтингових очок. У понеділок оприлюднять новий тенісний рейтинг — Долгополов має  наблизитися до 30-го місця. Зараз українець 46-й.

У півфіналі Маррей зустрінеться з іспанцем Давидом Феррером. В іншому матчі гратимуть іще двоє елітних гравців — швейцарець Роджер Федерер і Новак Джокович із Сербії.

У жінок перша ракетка світа Каролін Возняцкі з Данії гратиме за вихід до фіналу з китаянкою Лі На. Другий півфінал склала пара фавориток турніру — Віра Звонарьова з Росії та бельгійка Кім Клійстерс.

Зараз ви читаєте новину «Долгополов програв Маррею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі