четвер, 02 квітня 2009 18:13

Англія обіграла Україну — 2:1

Футбольна збірна України зазнала першої поразки у відбірному турнірі Кубка світу-2010. Підопічні Олексія Михайличенка на виїзді поступилися національній команді Англії — 1:2.

"ГПУ" оцінює дії футболістів за 10-бальною шкалою.


Воротарі

Девід Джеймс — 5,5/Андрій Пятов — 5,5

І англійський, і український воротар багато роботи не мали, але помітно обоє нервували. При цьому в жодному з голів провини голкіперів немає.


Праві захисники

ґлен Джонсон — 6/Григорій Ярмаш — 5,5

В обороні обидва діяли нормально, хоча, Ярмаш не завжди справлявся із Джеррардом. У атаку майже не йшли: українець — тому що не ризикував оголювати фланг, англієць — бо праві півзахисники були самодостатніми в атаці.

Центральні захисники

Ріо Фердінанд — 6, Джон

Террі — 6,5/Тарас Михалик — 5, Дмитро Чигринський — 5

Англійські оборонці помилилися раз після стандарту, призначеного за фол Террі на Шевченку. Проте участь капітана Англії у двох голах компенсувала промах. Українці матч провалили: обидва голи нам забивалися з меж площі воріт.


Ліві захисники

Ешлі Коул — 5,5/В"ячеслав Шевчук — 5

Коул нечасто йшов у атаку, інколи помилявся у простих ситуаціях. Шевчук провалився — швидкість не дозволяла йому втримати Аарона Леннона, а втома — повільнішого Бекхема.

Гра України в атаці була незрозумілою. Її не було

Центральні півзахисники

ґарет Беррі — 6,5, Френк Лемпард — 5,5, Стівен Джеррард — 6/Анатолій Тимощук — 6, Валентин Слюсар — 5, Сергій Валяєв — 5

Обидві середні лінії провели матч невиразно. Відсутність конструктивної гри майже розчинила у рутинній роботі Лемпарда. Джеррард уміло закривав і лівий фланг, і центр. А Беррі за такого ігрового сценарію встигав усюди і почувався впевнено.


Атакувальні півзахисники

Аарон Леннон — 6, Олександр Алієв — 5,5

Леннон показав потенційну небезпеку, яка надходить із його правого флангу, проте регулярно загрожувати воротам України йому не вдавалося. Алієв діяв метушливо. Додаткові півбала за результативну передачу.


Нападаючі

Вейн Руні — 6,5, Пітер Крауч — 6,5/Артем Мілевський — 5, Андрій Воронін — 5

Обидва форварди Капелло прекрасно попрацювали на команду. Вороніну з Мілевським також не дорікнеш у старанності, але загрожували вони воротам мало.


Заміни

Англія — 7/Україна — 7

Обидва гравці "Мілана", Девід Бекхем та Андрій Шевченко, з"явилися у матчі й уплинули на його результат. Шева заробив штрафний, після розіграшу якого і відзначився, а порушення проти Бекхема призвело до його результативної передачі.


Тренери

Фабіо Капелло — 6,5/Олексій Михайличенко — 6

Прагматичні та дисципліновані, зовні не надто видовищні дії Англії повністю відповідають тренерському стилю італійського генія. Михайличенко правильно визначив час виходу Шевченка і не боявся ризикувати — про це свідчили його заміни.

Коментар

Олександр Головко, колишній захисник "Динамо" та збірної України, 37 років:

— Для мене лишилася незрозумілою гра України в атаці. Її не було, Алієв не впорався. В обороні зіграли назагал зібрано, але на стандартах бракувало концентрації. В епізоді з першим голом недопрацював Мілевський. Відчувається, що до протистояння такого рівня перш за все не готовий наш чемпіонат. Те, що проходить в окремих гравців удома, на такому рівні не спрацьовує. Англія уміло зрежисерувала гру і тримала її під контролем, розгубившись лише хвилин на п"ять — після гола Шевченка.





Футбол. Кубок світу-2010. Кваліфікаційний турнір. Зона Європи. Група 6


Англія — Україна — 2:1 (1:0).

1 квітня. Лондон. Стадіон "Вемблі". 87 548 глядачів (розрахований на 90 тис.)

Суддя: К. Бо Ларсен (Данія)

Англія: Джеймс, Джонсон, Фердінанд (Ягелка, 88), Террі-к, Е. Коул, Беррі, Джеррард, Лемпард, Леннон (Бекхем, 58), Крауч (Райт-Філліпс, 79), Руні

Тренер: Фабіо Капелло (Італія)

Україна: Пятов, Ярмаш, Михалик, Чигринський, Шевчук, Тимощук-к, Валяєв (Назаренко, 61), Слюсар (Калиниченко, 89), Алієв, Мілевський, Воронін (Шевченко, 55)

Тренер: Олексій Михайличенко.

Голи: Крауч (29), Шевченко (74),

Террі (85)

Попередження: Беррі (10), Михалик (14), Джонсон (73), Бекхем (86)

Казахстан — Білорусь — 1:5

Андорра — Хорватія — 0:2

Турнірна таблиця:


Наступні матчі

6 червня (субота)

Хорватія — Україна

Казахстан — Англія

Білорусь — Андорра

Примітка: переможець групи виходить до фінальної частини. Друга команда, крім найгіршої з дев"яти, — до раунду плей-офф (14-го і 18 листопада)

Зараз ви читаєте новину «Англія обіграла Україну — 2:1». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі