вівторок, 30 січня 2018 07:50

Олександр Усик зробив на 269 ударів більше за суперника

Автор: REUTERS
  Українець Олександр Усик, ліворуч, переміг латвійця Майріса Брієдіса за очками
Українець Олександр Усик, ліворуч, переміг латвійця Майріса Брієдіса за очками

27 січня українець Олександр Усик, 31 рік, став першим фіналістом Всесвітньої боксерської суперсерії у першій важкій вазі. У Ризі, Латвія, переміг, за рішенням більшості суддів, латвійця ­Майріса ­Брієдіса, 33 роки. Двоє арбітрів віддали перемогу нашому боксерові — 115:113, третій поставив нічию — 114:114. Усик об'єднав два титули в першій важкій вазі. До свого, за версією Всесвітньої боксерської організації, додав пояс суперника — Всесвітньої боксерської ради.

Обидва спортсмени доти не програвали. Усик мав 13 перемог, 11 нокаутів. Брієдіс — 23 перемоги, 18 нокаутів. Фаворитом був кримчанин, хоча зустріч відбувалася на території суперника. Брієдіс підтвердив репутацію міцного бійця, давши конкурентний поєдинок. Усик довів, що здатен тримати удар — раніше так його не перевіряли. Це додало Олександрові шансів виграти у фіналі суперсерії — в росіянина Мурата Гассієва чи кубинця Юніера Дортікоса. Цей бій відбудеться 3 лютого в російському Сочі.

Українець переміг завдяки активності. Викинув на 269 ударів більше — 848 проти 579, за статистикою. Більше з них дійшли до цілі — 212 проти 195. Через це виглядав переконливіше.

Усик багато заявляв про бажання в майбутньому перейти у надважку вагу. Зустрітися з чемпіоном світу з Великої Британії Ентоні Джошуа. Поєдинок з Брієдісом підтвердив, що його ударам бракує сили. Британця він точно не звалить. Та й відбігатися не вдасться — пропустить обов'язково.

Олександр Усик став другим українцем після Володимира Кличка, хто об'єднав титули. Той уперше зробив це 2008 року, коли переміг росіянина Султана Ібрагімова. 11 травня в Саудівській Аравії у фіналі суперсерії може здобути ще два титули.

Зараз ви читаєте новину «Олександр Усик зробив на 269 ударів більше за суперника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі