понеділок, 26 лютого 2007 16:40

Алдонін не відмовив Хіддінкові

  Євген Алдонін і Юлія Началова побралися через півроку після знайомства
Євген Алдонін і Юлія Началова побралися через півроку після знайомства

Українець за національністю Євген Алдонін, 27 років, минулого сезону став чемпіоном Росії та капітаном національної збірної РФ.

Народився Євген у Криму. У 16 років поїхав до Волгограда. Нині він — один із кращих опорних півзахисників першості Росії. Сім із половиною років Алдонін грав у "Роторі", три останні сезони — у московському ЦСКА. Торік одружився зі співачкою Юлією Началовою, а два місяці тому став батьком. Розмовляємо з ним по телефону. Він говорить російською.

Чи заслужено ЦСКА став чемпіоном Росії минулого сезону?

— Сподіваюся. Це був божевільний сезон, який, щоправда, дещо затьмарив виліт із розіграшу Ліги чемпіонів.

ЦСКА добре стартував у Лізі. Під час групового турніру хлопці трохи розслабилися?

— На такому рівні ми не могли розслабитися. Навантаження впродовж  сезону було величезним. Перед вирішальним матчем із "Порту" ми грали у Владивостоці. Був виснажливий переліт. Тому й забракло сили на матч із португальцями.

Ґус Хіддінк призначив вас капітаном збірної Росії. Чи у вас із ним гарні стосунки?

— У Хіддінка зі всіма однакові стосунки. Його пропозиція стала для мене приємною несподіванкою. Після перших загальнокомандних зборів голландець попросив мене залишитися і запропонував стати капітаном. Я, звісно, був не проти.

Що вас нині пов"язує з Україною, окрім мами та брата, які живуть у Ялті?

— У Криму в мене залишилося багато друзів. Та й узагалі прагну підтримувати дружні стосунки з українцями, які виступають або виступали в чемпіонаті Росії, наприклад, із моїм екс-одноклубником Богданом Шершуном, Максом Калініченком, Владом Ващуком. Постійно на зв"язку з Андрієм Карякой.

Зі збірної України ні з ким не знайомий

До торішнього чемпіонату світу збірна Росії не пройшла. А ось українці дійшли до чвертьфіналу. Якби ви не змінили українське громадянство на російське, теж могли б поїхати до Німеччини. Не шкодуєте про свій вибір?

— Ні, адже в Росії я знайшов свою команду й улюблену дружину. А зі збірної України ні з ким не знайомий. Але все одно минулого літа тримав за підопічних Олега Блохіна кулаки. Радий, що хлопці вдало виступили.

Як пройшла відпустка в зимове міжсезоння?

— У мене була сила-силенна приємних турбот, адже наприкінці листопада дружина подарувала мені доньку Віру. Вона важила 3 кілограми 700 грамів. Я через таку подію навіть відпросився у Валерія Газзаєва зі зборів в Іспанії, де ЦСКА готувалося до завершального поєдинку Ліги чемпіонів із німецьким "Гамбургом".

Як познайомилися з Юлією Началовою?

— Нас представив одне одному мій одноклубник Дейвідас Шемберас під час святкування перемоги ЦСКА в Кубку УЄФА 2005 року. Стосунки розвивалися стрімко, і торік 1 червня ми оформили їх офіційно.

Правда, що на вашому з Юлією весіллі співав Йосип Кобзон?

— Так, ми його запросили. А ще для гостей приготували 30-кілограмовий торт— його замовляла Юля. Святкували в московському ресторані "Ле Паризьєн", що перекладається як "Парижанин", — ми з дружиною дуже любимо і сам Париж, і французьку кухню.

У Москві ви вже прижилися?

— Спочатку такий великий мегаполіс мене дуже бентежив. Після Ялти та Волгограда різниця значна. Попервах почувався в Москві гостем. Та зараз уже звик до столичного ритму життя.

Рівень ЦСКА ви ще не переросли?

— Та ви що? Армійці — команда-чемпіон. Щоправда, російські журналісти часто сватають мене в клуби Західної Європи (Алдоніним цікавився французький "Марсель". — "ГПУ"). Але мене все влаштовує в ЦСКА.

1980, 22 січня — народився в Алупці, Крим
1996 — підписав контракт із волгоградським "Ротором"
2003 — перейшов до московського ЦСКА та почав грати за збірну Росії
2004 — став чемпіоном Росії
2005 — у складі ЦСКА виграв Кубок УЄФА
2006 — одружився з російською співачкою Юлією Началовою

Зараз ви читаєте новину «Алдонін не відмовив Хіддінкові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі