середа, 05 травня 2010 02:44

Мейвезер переміг Мозлі

Автор: фото: REUTERS/Steve Marcus
  Флойд Мейвезер (ліворуч) захищається після атаки Шейна Мозлі
Флойд Мейвезер (ліворуч) захищається після атаки Шейна Мозлі

У ніч на неділю в розважальному комплексі Ем-Джі-Ем ґранд (Лас-Вегас, США) відбувся один із найочікуваніших боксерських поєдинків року.

На ринг вийшли американці — суперчемпіон світу за версією WBA у вазі до 66,7 кг, екс-чемпіон світу у трьох вагових категоріях, 38-річний Шейн Мозлі (46 перемог, 39 нокаутів, шість поразок, нуль нічиїх) і колишній чемпіон світу в п"яти вагових категоріях, 33-річний Флойд Мейвезер-молодший (41 перемога, 25 нокаутів, без поразок і нічиїх).

За підсумком 12 раундів бою перемогу одностайним рішенням суддів (119:109 двічі і 118:110) здобув Флойд Мейвезер. Він став володарем нещодавно заснованого діамантового поясу за версією WBC.

Натомість титул суперчемпіона за версією WBA у напівсередній вазі (чемпіон тут донеччанин В"ячеслав Сенченко. — "ГПУ") за умовами бою став вакантним.

Мозлі, який не виходив на ринг більш як рік, активніше розпочав поєдинок. У першому раунді він провів кілька хороших джебів. У другому ветеран підключив правицю. Після одного з ударів у Мейвезера підкосилися ноги. Мозлі пішов добивати суперника, але безрезультатно. Розвинути успіх Шейну не вдалося. Починаючи з третього раунду, Мейвезер пристосувався до манери суперника і повністю контролював перебіг поєдинку. У другій половині бій набув відверто одностороннього характеру — Мозлі нічого не міг протиставити швидкості Мейвезера. У фінальному 12-му раунді Мозлі пішов ва-банк, намагаючись нокаутувати суперника — безрезультатно.

Мейвезер завдав 208 точних ударів, а Мозлі — 92

Про перевагу Мейвезера свідчить і статистика. Флойд завдав 477 ударів, з яких 208 (44%) потрапили в ціль, натомість із 452 ударів Мозлі точними були лише 92 (20%). За силовими ударами також значна перевага в Мейвезера. У ціль потрапили 123 з 267 (46%) його силових ударів. У Мозлі — 46 із 169 (27%).

Тепер прихильники боксу з нетерпінням чекають на бій між двома найсильнішими боксерами світу незалежно від вагової категорії — філіппінцем Менні Пак"яо та Флойдом Мейвезером. Після поєдинку з Мозлі Мейвезер дав зрозуміти, за яких обставин готовий боксувати з Пак"яо.

— Якщо Пак"яо хоче зі мною боксувати, немає проблем, — цитує Мейвезера Boxingscene.com. — Я лише хочу того, щоб кожен атлет був чистий. Тому вимагаю здачі допінг-тестів. Якщо Пак"яо готовий здавати аналізи, то прихильники боксу зможуть побачити наш бій. Якщо ж він не захоче цього робити, то поєдинку не буде.

Раніше сторони вже вели переговори про можливий бій Пак"яо—Мейвезер. Вони завершилися нічим через небажання Пак"яо здавати допінг-тести за олімпійською системою.

Зараз ви читаєте новину «Мейвезер переміг Мозлі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути