вівторок, 19 січня 2010 08:35

Зідан і Кака зіграють у благочинному матчі для Гаїті

Зідан і Кака зіграють у благочинному матчі для Гаїті

Чемпіон світу в складі збірної Франції Зінедін Зідан, який завершив кар"єру в 2006 році, і бразильський півзахисник мадридського "Реала" Кака зіграють в благодійному матчі, доходи від якого підуть на відновлення постраждалої в результаті землетрусу Гаїті. Про це повідомляє Associated Press.

Благодійний матч, який спільно з ООН організує португальський футбольний клуб "Бенфіка", відбудеться 25 січня на арені "Ештадіу да Луж" (Estadio da Luz) у Лісабоні. В одній команді з Зіданом і Кака зіграють інші колишні зірки світового футболу, в тому числі чех Павел Недвед та іспанець Фернандо Йерро. Суперником команди Зідана стане збірна колишніх і нинішніх зірок "Бенфіки".

При цьому, уточнює іспанська газета Marca, спочатку планувалося, що участь у зустрічі візьме колишній форвард збірної Бразилії Роналдо, який виступає зараз за "Корінтіанс". Він, однак, відмовився від участі у благодійній зустрічі через напружений клубний графік, і його місце посів співвітчизник Кака.

Землетрус магнітудою не менше 7 стався на Гаїті 11 січня. В результаті столиця держави місто Порт-о-Пренс була практично зруйнована, серйозно постраждали й інші регіони острівної країни. Кількість жертв поки не встановлено, проте гаїтянська влада побоюється, що мова може йти про сотні тисяч загиблих.

Матеріальну допомогу Гаїті зробили багато держав і міжнародних організацій. Не залишилися осторонь і відомі актори, виконавці та спортсмени. Повідомлялося, що гроші на відновлення Гаїті виділили голлівудські знаменитості Анджеліна Джолі, Бред Пітт і Сандра Баллок, а також американський велогонщик Ленс Армстронг. Крім того, кампанії на підтримку постраждалого населення карибського держави організували Джордж Клуні, Боно, Стінг і Вайклеф Джин.

lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Зідан і Кака зіграють у благочинному матчі для Гаїті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі