четвер, 15 жовтня 2020 06:11

Згадали матчі, коли Україна перемагала топзбірні

Згадали матчі, коли Україна перемагала топзбірні
Роман Зозуля забиває перший гол у ворота збірної Франції. Фото East News

Позавчорашня перемога збірної України над Іспанією – 1:0 стала однією з найвидатніших в нашій історії. Досі іспанці програвали лише двом пострадянським збірним – Грузії – 0:1 і Україні – 0:1.

Згадуємо інші топові перемоги нашої команди.

У відборі до Кубка світу 2010 збірна України перемогла в Дніпрі збірну Англії – 1:0. Єдиний гол забив Сергій Назаренко. Українці посіли друге місце у групі, але в стикових матчах програли Греції – 0:0 і 0:1.

У відборі до Кубка світу 2014 нашій збірній випав нелегкий жереб у стикових матчах – збірна Франції. Тим не менше, наша команда перемогла в першій грі – 2:0. Французи досі називають ту гру "кошмар у Києві".Шкода лише, що через 4 дні суперники виявився сильнішим – 3:0.

І нарешті в жовтні 2019 наша збірна перемогла діючого емпіона Європи команду Португалії на чолі із самим Кріштіано Роналду – 2:1. Та історія завершилася щасливо – наша команда здобула пряму путівку на Євро 2020.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якісь хлопці із бельгійських клубів виходять і грають з нами на рівних – реакція іспанських уболівальників на поразку від України

Із топових європейських збірних ми не перемагали лише Німеччину й Італію.

Зараз ви читаєте новину «Згадали матчі, коли Україна перемагала топзбірні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі