субота, 09 січня 2010 10:43

Збірну Того з футболу обстрілювали 20 хвилин

Збірну Того з футболу обстрілювали 20 хвилин

У прикордонному районі Анголи бойовики обстріляли автобус з футболістами національної збірної Того.

За попередніми даними, напад на спортсменів зробили ангольські сепаратисти. Вони відкрили кулеметний вогонь по автобусу з футболістами, коли вони поверталися з тренування, що проходило в Конго, через Кабінду.

За словами нападаючого "Манчестер Сіті" Еммануеля Адебайора, який не постраждав при обстрілі, почувши постріли, футболісти спробували сховатися під сидіннями автобуса. Він також повідомив, що обстріл тривав близько двадцяти хвилин.

Як повідомляє Reuters з посиланням на повідомлення прес-служби Міністерства спорту Того, водій автобуса, уродженець Анголи, загинув на місці. Крім того, в ході обстрілу було поранено двоє футболістів, а також ще семеро людей. Імена поранених пасажирів поки не відомі, за попередніми даними, серед постраждалих опинився також лікар футбольної команди.

Перша гра збірної Того проти збірної Гани в рамках турніру Африканського кубка націй повинна була відбутися в Кабінді в понеділок. Також збірна Того повинна була зіграти проти Буркіна-Фасо і команди з Кот-д"Івуара.

За інформацією агентства France-Рresse, спочатку організатори турніру заперечували факт нападу. За їх версією, причиною поранення футболістів стала шина, що вибухнула. Проте пізніше прес-служба оргкомітету чемпіонату уточнила, що на футболістів напали озброєні грабіжники.

Уряд Анголи різко засудив подію, назвавши напад на футболістів "актом тероризму".

Чи будуть внесені зміни в графік чемпіонату у зв"язку з інцидентом, поки невідомо.

За матеріалами Лента

Зараз ви читаєте новину «Збірну Того з футболу обстрілювали 20 хвилин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі