вівторок, 26 травня 2009 16:38

Збірна Франції зіграє у футболках для сліпих

Збірна Франції зіграє у футболках для сліпих

Спеціально для товариського матчу з командою Нігерії 2 червня в Сент-Етьєнні футболістам збірної Франції виготовлять футболки, імена на яких будуть нанесені за абеткою Луї Брайля - система рельєфно-точкової писемності для людей з проблемами зору.

Таким чином Французька федерації футболу вирішила відзначити 200-річчя з дня народження засновника популярної системи, яка використовується зараз у всьому світі. Як повідомив головний тренер збірної Раймон Доменек, гравці таким чином вшанують пам"ять і віддадуть належне Брайлю. Ця акція проводиться спільно з Французькою федерацією сліпих. Декілька футболок буде продано з аукціону.

Брайль народився в січні 1809 року і осліпнув у віці трьох років. У віці 15 років він винайшов свою систему алфавіту, яку потім удосконалив. Брайлівський алфавіт - система рельєфно-точкової писемності, яка зручна для сприйняття на дотик, дозволяє точно відображати всі особливості тієї або іншої мови, записувати цифри, хімічні і фізичні знаки, ноти.

За матеріалами ИТАР-ТАСС, livesport.ru

Зараз ви читаєте новину «Збірна Франції зіграє у футболках для сліпих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі