вівторок, 14 червня 2011 15:59

"Завдання - вигравати матчі, що залишилися" - Яковенко

"Завдання - вигравати матчі, що залишилися" - Яковенко

Головний тренер молодіжної збірної України Павло Яковенко розповів про підготовку команди до другого матчу групового турніру фінальної частини чемпіонату Європи серед молодіжних збірних (U-21) проти Англії, який відбудеться 15 червня.

"Завдання на турнір не змінилося - виграти мінімум два матчі. Ще до початку першості Європи ми розраховували, що для виходу з групи повинно вистачити двох перемог. Значить, треба перемагати. Занепадницьких настроїв у команді немає. Можливо, на матч з Англією будуть зміни в складі, але це ніяк не пов'язано з не дуже вдалою грою проти Чехії", - сказав наставник української молодіжки.

Нагадаємо, в дебютній зустрічі чемпіонату збірна України програла команді Чехії з рахунком 2:1. Підопічні Павла Яковенка пропустили два м'ячі на початку другого тайму. Дублем відзначився Боржек Дочкал. Один гол відквитав Максим Білий на 88-й хвилині, але на більше українців не вистачило.

ЧИТАЙТЕ НА ТЕМУ: Кожному футболісту ми виділимо по персональному газону - Яковенко

"Ми привезли до Данії 23 футболісти, і кожен з них гідний місця в основі. На кожну позицію у нас два реальні кандидати. Степаненко, який отримав травму в грі проти Чехії, вже відлетів до Донецька, і там після поглибленого медичного обстеження остаточно стане ясно, знадобиться футболістові операція або, можливо, все обійдеться консервативним лікуванням. Селін тренується в загальній групі. Але стартовий склад я, як зазвичай, назву за дві години до матчу ", - говорить Яковенко.

Що стосується майбутнього суперника українців - збірною Англії, то Яковенко вважає, що ця команда, незважаючи на свій статус, його підопічним цілком під силу.

ЧИТАЙТЕ НА ТЕМУ: Для Степаненка достроково завершилося Євро-2011

"Немає команд, які неможливо обіграти. Ми добре вивчили суперника, а вже в Данії переглянули матч англійців проти іспанців. Можу сказати, що збірна Англії - хороша, організована команда, яка, можливо, забиває небагато, але і пропускає мало. У грі проти Іспанії англійці обрали правильну тактику і за великим рахунком, окрім моменту з голом і декількох стандартів, не дозволили іспанцям нічого створити. Втім, я не виключаю, що на гру з нами в Англії теж будуть зміни у складі", говорить тренер українців.

Букмекери вважають збірну Україну аутсайдером у своїй відбірковій групі. William Hill приймає ставки на вихід українців у наступний раунд з коефіцієнтом 3,5. Для порівняння - найкращі шанси у іспанців (1,28), слідом за якими йдуть Англія (1,61) і Чехія (1,91). Bwin впевнений, що перевага Іспанії та Англії буде більш відчутною - 1,35 і 1,55, відповідно. У той час як Чехії (2,4) і Україні (2,5) уготована доля аутсайдерів.

Зараз ви читаєте новину «"Завдання - вигравати матчі, що залишилися" - Яковенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі