вівторок, 05 травня 2009 14:35

Захисникові "Динамо" поставили страшний діагноз

Захисникові "Динамо" поставили страшний діагноз

Захисник Родріго, який перебуває в госпіталі, якому в неділю був поставлений діагноз легенева емболія, повинен лікуватися протягом як мінімум трьох місяців і лише після цього він зможе повернутися у футбол. Але лікування може зайняти до шести місяців. Оскільки контракт гравця з "Сан-Паулу" закінчується 16 липня, шанси побачити його знову у формі клубу дуже малі.

- Лікування вимагає обмеження рухливості. Він проведе поза футбольним полем від трьох до шести місяців. Але ми, звичайно, не хочемо думати про шість місяців. Три місяці він повинен лікуватися, щоб не піддавати себе ризику нової емболії, але надалі йому необхідно проходити періодичне обстеження, - повідомив Жозе Санчес, лікар госпіталю "Сан-Паулу".

Родріго проведе поза футболом від трьох до шести місяців

До кінця тижня Родріго пройде курс медикаментозного лікування, а потім його оглянуть фахівці, які спробують встановити, що стало причиною емболії, лікарі вважають, що сильний удар, отриманий спортсменом на тренуванні, тут ролі не зіграв.

- Лікарі не вважають, що причиною емболії стала травма, але нічого не можна виключати, якщо є хоч невелика вірогідність, - відзначив представник клубу.

Контракт Родріго закінчується в липні, до кінця терміну лікування. "Сан-Паулу" ще не вступав в контакт з київським "Динамо", що володіє правами на гравця, але цілком можливо, що гравець повернеться в український клуб.

-Ми вивчимо цей випадок з погляду можливості продовження контракту. До цього нічого сказати не можна, - повідомив Мазко Ауреліо Кунья, керівник футбольним департаментом клубу.


Довідка "Gazeta.ua"

Емболія (гр. ἐμβολλω - вкидати):

- типовий патологічний процес, обумовлений знаходженням і циркуляцією в крові або лімфі частинок, що не зустрічаються там в нормальних умовах, нерідко викликає оклюзію судини з подальшим порушенням місцевого кровопостачання. Часто супроводжується раптовою закупоркою судинного русла.

- закупорка кров"яного русла. Може відбуватися в результаті травм і переломів, а також бути наслідком внутрішньовенної ін"єкції, при цьому відбувається закупорка судини повітряною пробкою (використовувалася також як метод при евтаназії). Медикаментозна емболія може відбутися при ін"єкції масляних розчинів підшкірно або внутрішньом"язово при випадковому попаданні голки в судину. Масло, що опинилося в артерії, закупорює її, що приводить до порушення живлення навколишніх тканин і некрозу.

За матеріалами sport.oboz.ua, dynamomania

Зараз ви читаєте новину «Захисникові "Динамо" поставили страшний діагноз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі