пʼятниця, 27 травня 2011 10:47

Захисника "МанСіті" дискваліфікували на півроку

Захисника "МанСіті" дискваліфікували на півроку

Захисник англійського футбольного клубу "Манчестер Сіті" Коло Туре дискваліфікований на півроку за вживання допінгу. Термін дискваліфікації буде відраховуватися, починаючи з 2 березня 2011 року, тобто з дня тимчасового відсторонення Туре від участі у змаганнях. Про це повідомляє офіційний сайт Асоціації футболу Англії (FA).

Саме 2 березня стало відомо, що допінг-проба футболіста дала позитивний результат на вміст якоїсь субстанції, яка може вважатися допінгом. Про який конкретно речовині йде мова, не повідомлялося.

За допінгові порушення покладається дискваліфікація на строк від двох років, але покарання Туре пом'якшили, оскільки гравець повністю визнав свою провину. Футболістові вдалося довести, що заборонена речовина містилася в таблетках для схуднення, які Туре дала його дружина. Комісія FA визнала, що гравець не намагався з допомогою забороненого препарату поліпшити свої спортивні результати.

Таким чином, Туре зможе зіграти за "Манчестер Сіті" вже у вересні. Футболістові також встановлений випробувальний термін на два роки. Протягом цього періоду Туре частіше, ніж інших гравців, будуть перевіряти на допінг.

Туре виступає за "Манчестер Сіті" з 2009 року. Захисник перейшов у цей клуб з лондонського "Арсеналу", за який Туре виступав з 2002 року. За збірну Кот-д'Івуару 30-річний гравець провів 90 матчів і забив два голи.

Зараз ви читаєте новину «Захисника "МанСіті" дискваліфікували на півроку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі