пʼятниця, 20 травня 2011 13:15

Олімпійський чемпіон заявив, що бачив, як Армстронг застосовував допінг

Олімпійський чемпіон заявив, що бачив, як Армстронг застосовував допінг

Олімпійський чемпіон 2004 року американець Тайлер Хемілтон, який був змушений залишити велоспорт після дискваліфікації за застосування допінгу, заявив, що був свідком того, як заборонені препарати також вживав знаменитий велогонщик Ленс Армстронг, повідомляє Рейтер.

"Армстронг застосовував той же, що і всі інші гонщики - еритропоетин. Я бачив цей препарат в його холодильнику, і не раз заставав Ленса за його вживанням", - сказав Хемілтон телеканалу CBS.

Семиразовий переможець "Тур де Франс" не в перший раз звинувачується в порушенні антидопінгових правил. Так, раніше керівництво Французького антидопінгового агентства (AFLD) зверталася до Армстронга з пропозицією знову перевірити зразки його допінг-проб 1999 року, але американець відповів відмовою.

Хемілтон, який в 2004 році виграв на Олімпіаді в Афінах гонку з роздільним стартом, ледь не був позбавлений своєї золотої медалі, але тоді його врятувало те, що допінг-проба В виявилася зіпсованою. Проте в тому ж 2004 році американець попався на кров'яному допінгу і був дискваліфікований на 2 роки.

У 2009 році Хемілтон за повторне застосування заборонених медичних препаратів був дискваліфікований вже на 8 років, після чого оголосив про завершення кар'єри.

Зараз ви читаєте новину «Олімпійський чемпіон заявив, що бачив, як Армстронг застосовував допінг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі