середа, 16 лютого 2011 15:28

Семиразовий переможець "Тур де Франс" завершив кар'єру

Семиразовий переможець "Тур де Франс" завершив кар'єру

Семиразовий переможець велобагатоденки "Тур де Франс" Ленс Армстронг завершив кар'єру. Про це повідомляє Associated Press. Раніше передбачалося, що протягом 2011 року Армстронг візьме участь в декількох гонках в США і після цього піде зі спорту, проте 39-річний спортсмен вирішив остаточно відмовитися від участі у змаганнях.

Таким чином, останньою гонкою в якій взяв участь американець, став січневий Tour Down Under в Австралії, де Армстронг зайняв лише 65-те місце.

Вперше Армстронг оголосив про завершення кар'єри в 2005 році після чергової перемоги на "Тур де Франс". У вересні 2008 року американець заявив, що він повернеться в спорт, щоб ще раз виграти "Тур де Франс", а також щоб очистити своє ім'я від підозр у застосуванні допінгу.

Велогонщикові не вдалося досягти жодної з поставлених цілей. У 2009 році він зайняв на "Тур де Франс" третє місце, а в 2010 році став у престижній багатоденці 23-м. Крім того, протягом останніх років у пресі з'явилося багато публікацій про те, що Армстронг, ймовірно, систематично вживав допінг.

Спортсмен підкреслив, що він не шкодує про своє повернення у спорт. Армстронг зазначив, що він дійсно вважав себе здатним виграти "Тур де Франс" ще раз, але йому заважали аварії і неполадки велосипеда.

Армстронг вперше виграв "Тур де Франс" в 1999 році. Потім американець робив це ще шість разів. Головні перемоги прийшли до спортсмена в період виступів за команду US Postal. Після повернення у велоспорт Армстронг виступав за команди "Астана" і Team RadioShack.

За матеріалами Лента.ру

Зараз ви читаєте новину «Семиразовий переможець "Тур де Франс" завершив кар'єру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі