пʼятниця, 15 липня 2011 11:10

Володимир Кличко став "єдиним чемпіоном"

Володимир Кличко став "єдиним чемпіоном"

Титул чемпіона світу з боксу у важкій вазі за версією WBA (Всесвітня боксерська асоціація), який українець Володимир Кличко виграв у британця Девіда Хея, оголошений вакантним. WBA присвоїла Кличку-молодшому, який також володіє титулами IBF (Міжнародна федерація боксу) і WBO (Всесвітня боксерська організація), звання "єдиного чемпіона" (Unified Champion), повідомляє офіційний сайт WBA.

До 2 липня чемпіоном WBA був Хей, але поступився цим титулом Кличку, програвши об'єднувальний бій за очками. Зазвичай WBA присвоює боксеру, який володіє іншими титулами (як у випадку з Кличком), звання "суперчемпіона" (Super Champion). Іноді ця організація вводить поняття "єдиного чемпіона".

Що стосується звання "звичайного чемпіона" WBA, то його повинні розіграти Руслан Чагаєв з Узбекистану і росіянин Олександр Повєткін. Домовленість про проведення бою Чагаєв - Повєткін уже досягнута, хоча контракт поки не підписаний. Поєдинок має відбутися 27 серпня у німецькому Ерфурті.

В даний час у професійному боксі є чотири престижні організації, розігрують свої титули - WBA, IBF, WBO, а також WBC (Всесвітня боксерська рада). У важкій вазі чемпіоном WBC є Віталій Кличко - старший брат Володимира.

Зараз ви читаєте новину «Володимир Кличко став "єдиним чемпіоном"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі