вівторок, 14 вересня 2010 12:48

Володимир Кличко багатший за старшого брата

Володимир Кличко багатший за старшого брата
Німецькі ЗМІ опублікували передбачувані джерела доходів українських боксерів Володимира та Віталія Кличка.

Організацією боїв обох чемпіонів займається їх власна фірма KMG, завдяки чому братам не потрібно платити обов"язкові 35% від заробленого сторонньому промоутеру. Віталію, Володимиру та менеджеру братів Бернду Бенте належить по третині акцій цієї гамбурзької фірми. Кличко мають контракти з фітнес-мережею "McFit", виробником вітамінних препаратів "Eunova", німецькою державною компанією "Telekom" і автозаводом "Mercedes", повідомляє allboxing.ru.

Крім того, вони є власниками нерухомості в багатьох країнах. Всі доходи від продажу телетрансляцій, квитків і реклами бою надходять в один бюджет. На прикладі бою Кличко-Пітер у Франкфурті можна наочніше уявити собі джерела надходжень: телеканал RTL платить 3 млн. за бій, продаж прав на трансляцію в 116 країн принесла близько 0,5 млн., реклами за 23 рекламних ролика по 117 тисяч - близько 2 млн., квитків - близько 1 млн. євро, разом у сумі - близько 7 млн. євро.

За бій Володимир або Віталій отримають 3 млн., із залишку виплачується гонорар суперникові, страховки, оренда стадіону (близько 150 тисяч), 12 тижнів підготовки (з них 6 тижнів тренувального табору в австрійському люкс-готелі "Stanglwirt"), 200 тисяч євро за бій належать тренеру Емануелю Стюарду.

Чотири боксерських федерації, володарями поясів яких є брати, отримують від 45 до 90 тисяч євро. Все, що залишається за вирахуванням податків, отримує фірма Кличків. Більшу частину податків Клички платять у Німеччині, лише боями на території США займається дочірня фірма KMG K2 - вона займається їх організацією та виплатою податків за місцем проведення. За оцінками ЗМІ, Володимир має на рахунку 20 млн. євро, Віталій через 4-річну перерву трохи менше - 15 млн. євро.
За матеріалами Liga.net
Зараз ви читаєте новину «Володимир Кличко багатший за старшого брата». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі