вівторок, 08 грудня 2009 16:56

Відлученій за допінг спортсменці дозволили пройти відбір на Олімпіаду

Відлученій за допінг спортсменці дозволили пройти відбір на Олімпіаду

Швейцарський верховний суд дозволив німецькій ковзанярці Клаудії Пехштайн, дискваліфікованій за допінг, взяти участь у найближчому етапі Кубка світу в американському Солт-Лейк-Сіті, де Пехштайн отримає можливість пройти відбір на Олімпійські ігри 2010 року в Ванкувері. Про це повідомляє агентство Reuters.

Рішення суду стосується тільки змагань у Солт-Лейк-Сіті. Про дозвіл Пехштайн брати участь в інших змаганнях мови не йде.

Таким чином, швейцарський суд задовольнив апеляцію Пехштайн, яка вирішила оскаржувати в цивільному суді дискваліфікацію, затверджену 25 листопада 2009 Спортивним арбітражним судом у Лозанні. Рішення дозволити Пехштайн вийти на старт мотивоване тим, що інакше навіть у випадку скасування дискваліфікації ковзанярка не зможе потрапити на Олімпіаду-2010.

Пехштайн була дискваліфікована Міжнародною спілкою ковзанярів (ISU) на два роки, починаючи з лютого 2009 року, за застосування так званого "кров"яного допінгу".

Слідів заборонених препаратів у допінг-пробах спортсменки виявлено не було. Підставою для дискваліфікації стало значне перевищення кількості ретикулоцитів (попередники червоних кров"яних тілець) у крові спортсменки, що дозволило зробити висновок про те, що спортсменці переливали її власну кров чи кров донора зі схожими характеристиками.

37-річна Пехштайн є однією з найбільш титулованих спортсменок за всю історію Олімпіад. Німкеня за свою кар"єру виграла дев"ять олімпійських нагород - п"ять золотих, дві срібні та дві бронзові медалі.

lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Відлученій за допінг спортсменці дозволили пройти відбір на Олімпіаду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі