субота, 28 листопада 2009 12:55

Меріон Джонс зберігала допінг в холодильнику

Меріон Джонс зберігала допінг в холодильнику

Американська легкоатлетка Меріон Джонс, позбавлена трьох золотих медалей Олімпіади-2000 за вживання допінгу, зберігала заборонені препарати в холодильнику. Про це в інтерв"ю британському виданню The Times розповів колишній друг Джонс - спринтер Тім Монтгомері, який в даний час відбуває термін в американській в"язниці.

Монтгомері зустрівся з кореспондентом The Times в кімнаті для відвідувачів в"язниці штату Алабама. Спортсмен розповів, що коли вони з Джонс жили разом, то зберігали заборонені препарати в холодильнику - "поряд з овочами". Монтгомері додав, що шприци, за допомогою яких вони вводили собі допінг, часто лежали "під купою одягу".

Монтгомері познайомився з Джонс в 1999 році, коли він змінив тренера і почав тренуватися під керівництвом Тревора Грема. Серйозні відносини у спортсменів почалися в 2002 році. "Коли ми летіли до Риму, я говорив з Меріон не менше восьми годин, - розповів спринтер. - Через дві години ми були одні в готельному номері. Ще за два тижні нас почали називати найшвидшою парою світу, а через півроку вона була вагітна".

За словами Монтгомері, вони з Джонса обговорювали тему вживання допінга, але говорили, в основному, про те, що заборонені препарати застосовують всі спринтери. Неприємності у Джонс і Монтгомері почалися в 2003 році, коли правоохоронні органи США зайнялися розслідуванням діяльності компанії BALCO, яка виробляла, зокрема, препарати для спортсменів.

На початковому етапі розслідування Джонс заявила, що ніколи не вживала допінг. Проте в 2007 році вона зізналася в застосуванні заборонених препаратів. Її позбавили трьох золотих і двох бронзових медалей Олімпіади-2000, а також засудили до шести місяців тюремного ув"язнення. Легкоатлетка відбула термін у 2008 році.

Що стосується Монтгомері, то, за його словами, він почав вживати допінг, щоб перемогти свого співвітчизника Моріса Гріна. У 2002 році він зумів обігнати Гріна на стометрівці, а незабаром встановив світовий рекорд на цій дистанції (9,78 секунд). Згодом рекорд був скасований, але Монтгомері стверджує, що на той час він вже перестав застосовувати допінг.

Намагаючись довести свою невинність в застосуванні допінгу, спринтер повинен був багато платити адвокатам. Щоб заробити гроші, він зайнявся розповсюдженням допінгу, а потім і наркотиків (зокрема героїну). У результаті Монтгомері попався і на торгівлі наркотиками, а також на отриманні грошей в банку по фальшивих чеках на загальну суму 1,7 мільйона доларів.

В цілому він був засуджений до восьми років і десяти місяців в"язниці і повинен вийти на волю 6 січня 2016 року. Коли почалося розслідування справи BALCO, Монтгомері і Джонс розійшлися. У них залишився син, якого спринтер не бачив близько трьох років. У в"язниці він одружився на Джамалі - матері своєї іншої дитини (всього у Монтгомері четверо дітей).

За матеріалами Лента

Зараз ви читаєте новину «Меріон Джонс зберігала допінг в холодильнику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі