четвер, 18 серпня 2016 22:08

Верняєв без проблем дав номери своїх телефонів

Це мало статися, я в цьому майже не сумнівався. Коли вся Україна несамовито раділа від першої золотої медалі в Ріо, сидів і тихенько радів за її володаря Олега Верняєва. За кілька днів до цього, після срібла в індивідуальному багатоборстві разом із красномовною і при цьому гідною реакцією спортсмена на оцінки суддів, кілька разів я собі сказав: "Олеже, все чудово, ти молодець, наступна буде золотою". Але не думав, що це станеться так швидко: було важко повірити, що Олег швидко відійде після того, як втратив золото у багатоборстві.

Людина хотіла і вона досягла, не озираючись ні на кого і ні на що. Хто хоче, той шукає можливості. Навіть, якщо кінь із вм'ятинами, а мат такий, що без мятюків, здається, не обійдешся. Втім, людина наполегливо продовжувала саме на таких снарядах працювати і працювати.

Наша перша зустріч відбулася на церемонії "Герої спортивного року-2014", коли Олег був визнаний найкращим спортсменом року, а перед цим ще й у Франції став дворазовим чемпіоном континенту. Емоції зашалювали, зосередитися після такого тріумфу було майже неможливо. Втім, людина знайшла і сили, і час. Домовляюся про велике інтерв'ю. "Без питань, у п'ятницю на базі буде зручно? Ось вам два моїх номери телефонів". Спілкуємося - постійно посмішка, постійно дивиться в очі. І весь час на годинник, адже режим є режим: "Зараз ще один підхід — і продовжимо", - і йде до розбитих снарядів виконувати чергову вправу. "Екіпірування в нас майже донорське, з нами постійно на змаганнях діляться спортсмени з інших країн", - зітхає він.

Цікаво, чи знають про це ті, хто весь час бризкає слиною з приводу того, з ким і коли наші спортсмени роблять на Олімпіаді селфі? Якщо ні, особливо це стосується профільних чиновників, то, як кажуть, інформація до роздумів. В таких умовах і в нинішній ситуації уродженець Донецька продовжує виступати за Україну і, наскільки відомо, навіть не розглядає питання зміни громадянства. Хоча пропозиції виступати за інші країни, зокрема від Росії, має. Квартирне питання — взагалі окрема тема. Нібито Віталій Кличко урочисто вручив людині сертифікат на житло, втім будинок, де має жити новоспечений Олімпійський чемпіон, зведений лише зовні. Коли там можна буде жити — питання риторичне. Звичайно, виникає інше питання — наскільки за такого ставлення в людини ще вистачить терпіння? І хто буде справжнім зрадником, якщо його все ж таки не вистачить?

Автор: censor.net.ua
 

Але хочу вірити, що Олег є й буде щасливим талісманом для України. Коли я його спитав, про що він мріє, він відповів: "Звичайно — перемогти на Олімпіаді. Але й так само хочу, щоб скінчилася війна і країна почала розвиватися". Перша частина побажання вже збулася. Другої чекати залишилося недовго?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Пропозиція від росіян досі залишається в силі"

Зараз ви читаєте новину «Верняєв без проблем дав номери своїх телефонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі