пʼятниця, 25 вересня 2009 10:26

В дитинстві Чигринський фанатів від Шевченка і Шовковського

В дитинстві Чигринський фанатів від Шевченка і Шовковського

Скоро місяць, як Чигринський перейшов з "Шахтаря" до "Барселони". Батьки Дмитра, Анатолій Степанович і Ольга Вікторівна розповіли про справи свого сина.

"Дуже задоволені, що Діма там опинився не один, а разом із старшим братом (Віктору 28, Дмитру 22), - говорить Чигринский-старший. - І нам веселіше, і нам спокійніше. До цього Віктор п"ять років прожив в Таїланді, працював в готельному бізнесі. А зараз став агентом брата (до переходу в "Барсу" у захисника не було свого агента)".

"Місцеві дуже цінують, коли людина говорить не іспанською, а саме каталонською", - розповідає батько. Клуб оплачує репетитора, який щодня проводить з братами 40-хвилинне заняття. "Думаю, вже місяці через два Діма на побутовому рівні вільно спілкуватиметься каталонською".

Житло Чигринський поки не вибрав, живуть з братом в готелі, клуб знімає для них два окремі номери. Дімі надали службову "Ауді", але він сам не водить - в Донецьку їздив з водієм, в Барселоні його возить старший брат. "Правда, в Таїланді був лівобічний рух, - говорить Анатолій Степанович. - Тому Віктору доводиться перевчатися".

А стосовно їжі проблем у Діми не виникне, говорять батьки, йому давно подобається середземноморська кухня. "Що цікаво, в дитинстві він рибу взагалі терпіти не міг, - згадує Ольга Чигринська. - Чоловік трохи рибак, тому риба в будинку завжди була, я готувала її в різному вигляді, але Діма нічого не їв".

"А взагалі Діма прагне харчуватися правильно, - говорить її чоловік. - До повноти він не схильний. Раніше, бувало, навіть приїжджав додому у відпустку з побажаннями від лікарів команди набрати пару зайвих кілограмів. Мабуть, трохи потужності не вистачало. А в 2006 році він з ЧС повернувся з травмою і лікувався в Болоньї. І ось там відвідував якийсь семінар, на якому якраз обговорювалися питання харчування спортсменів, які продукти їм необхідні, а від яких краще відмовлятися. З тих пір син завжди дуже стежить за тим, що їсть. Навіть охололов до маминих драників, які обожнював в дитинстві".

До Іспанії Чигринський виїжджав одним з найбільш завидних женихів Донецька. Але його мама зізнається, що в розмовах з Дімою тема одруження поки не піднімається. "Діме зараз треба робити кар"єру, - говорить Ольга Вікторівна. - А то дівчатам треба і увагу приділяти, і час".

А батько, завзятий уболівальник, пригадав, як возив Діму до Києва на футбол, коли той ще був першокласником: "У нас в місті організовувалися колективні виїзди на Лігу чемпіонів, наприклад. І я завжди брав з собою Діму. Його кумирами тоді були Шевченко і Шовковський. Пам"ятаю, Шевченка він навіть малював у себе в щоденнику і зошитах. Тоді і подумати було страшно, що Діма разом з ними гратиме в збірній, а Шовковському ще і голи забиватиме! Зараз я дивлюся всі матчі за участю сина. Що можу сказати? Видно, що син хвилюється. Але це і зрозуміло - потрапити в таку команду і не хвилюватися? Але за його майбутнє не переживаю. Діма ніколи не сидів на лавці і, сподіваюся, не збирається цього робити".

За матеріалами Сегодня

Зараз ви читаєте новину «В дитинстві Чигринський фанатів від Шевченка і Шовковського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі