субота, 09 вересня 2017 13:25

Усик нокаутує Хука: 23:00 – старт боксерської Ліги чемпіонів

Усик нокаутує Хука: 23:00 – старт боксерської Ліги чемпіонів
Олександр Усик і Марко Хук зійдуться сьогодні на рингу в Берліні. Фото: iSport.ua

Сьогодні, 9 вересня, на "Max Schmeling Halle" в Берліні, Німеччина, стартує Всесвітня боксерська суперсерія (WBSS) – боксерська Ліга чемпіонів. У першому чвертьфіналі чемпіон світу за версією WBO у першій важкій вазі 30-річний Олександр Усик захищатиме свій титул у бою з господарем рингу, на два роки старшим німцем боснійського походження Марко Хуком - володарем цього ж титулу у 2009-2015 роках. Починаючи з 23:00, Gazeta.ua проведе текстову онлайн-трансляцію, а також акцентує увагу на окремих деталях, які матимуть значення у бою.

Олександр Усик – очевидний фаворит. Він значно кращий у боксерському плані. При цьому Марко Хук – далеко не безнадійний андердог, який може розраховувати тільки на "lucky punch" – "щасливий удар". Є моменти, завдяки яким німецький боксер здатен перемогти. Зупинимось на них.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Спочатку буде важко": Ломаченко дав прогноз на бій Усик- Гук

Рідні стіни

Хук проводить бій у своєму рідному місті. На цій арені - "Max Schmeling Halle" – як показує практика і "рідні стіни/судді" допомагають. У 2010 і 2013 роках в боях з росіянином Денисом Лебедєвим та американцем Ола Афолабі він перемагав значною мірою завдяки суддям: спершу за розділеним рішенням, а вдруге – за рішенням більшості суддів. Тому якщо боксери пройдуть усю 12-раундову дистанцію, парочку більш-менш рівних раундів Хуку точно "накинуть". Важливий нюанс – аби уникнути нічийних результатів у WBSS бої оцінюватимуть не троє, а четверо суддів. Але суддівська картка четвертого використовуватиметься лише в разі нічиєї на картках трьох основних суддів. Якщо ж і четвертий суддя дасть нічию, то переможцем стане той боксер, який виграв останній раунд.

Останній шанс

Друга поспіль поразка – а загалом п'ята – назавжди викине Хука з елітної ліги крузервейту. Мотивація буде зашкалювати. А ще домашня арена додасть сил і пожене вперед. Такого Хука стримати буде не просто.

Єдина переможна стратегія для Хука

Німцеві життєво важливо вивести Усика з рівноваги, змусити його відійти від свого плану на бій, спровокувати і вв'язати у бійку та розміни. Перший крок до цього зроблений – за декілька днів до бою на дуелі поглядів Хук обізвав Усика і штовхнув його. Декілька брудних трюків під час бою – і нерви Олександа цілком можуть здати. Саме у відкритому бою у німця буде шанс донести свій удар до цілі. І саме на це він, очевидно, робитиме ставку. Адже розуміє, що у традиційному академічному поєдинку шансів перебоксувати чемпіона в нього немає жодних.

Лояльність рефері

Марко Хук відомий своєю брудною манерою боксування. І якщо рефері "заплющить очі" на його удари ліктями, по потилиці чи нижче пояса, то шанс нав'язати свою "гру" суттєво збільшиться.

Прогноз

Очевидним є намір Хука загострити події. Також існує висока імовірність того, що Усик - виходячи зі складу свого непоступливого характеру - піддасться на провокації. А навіть якщо не піддасться, він все одно буде злішим і агресивнішим, ніж зазвичай. Тому, прогнозуємо, що бій завершиться на декілька раундів раніше, ніж мав би. І хоча в цій "каламутній воді" німець трохи збільшить свої шанси на перемогу, проте, думається, не настільки, щоб перемогти. Прогнозуємо перемогу українця нокаутом/технічним нокаутом у шостому раунді.

Олександр Усик на профі-ринзі провів 12 боїв: усі виграв, 10 разів - нокаутом. Марко Хук має 40 переможних поєдинків, 27 нокаутів, чотири поразки і нічию.

Зараз ви читаєте новину «Усик нокаутує Хука: 23:00 – старт боксерської Ліги чемпіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі