пʼятниця, 13 березня 2009 10:59

Юрій Сьомін назвав Вукоєвіча мегазіркою

Перший матч 1/8 фіналу Кубка УЄФА між українськими клубами закінчився мінімальною перемогою "Динамо". На 54-ій хвилині хорват Вукоєвіч головою замкнув подачу з кутового. До цього у єврокубку "Металіст" 6 матчів зберігав свої ворота сухими.

16-ти тисячний стадіон імені Валерія Лобановського зібрав аншлаг. Квитки можна було купити з "рук" безпосередньо перед матчем. Сектори за воротами коштували 60 гривень, а центральні - 150. Подивитись на "Динамо" і "Металіст" у Кубку УЄФА прийшли Олександр Рибка і Віталій Мандзюк. Віталій повернувся в команду з "Арсеналу", але в розіграші Кубка УЄФА не заявлений.

Після фінального свистка, який дав англійський суддя Майк Райлі, футболісти обмінялися футболками і подякували вболівальникам за підтримку. У мікс-зоні стадіону головний тренер збірної України Олексій Михайличенко розмовляв з Парамоном. Керманич збірної відмовився коментувати гру, але склалося враження, що матч сподобався Михайличенку.

Охорона стадіону не хотіла впускати Семена Альтмана у мікс-зону, але впізнавши тренера, йому дозволили зайти. Першим на прес-конференцію пішов Мирон Маркевич. Поразка засмутила "Металіст" і гравці уникали спілкування з пресою. Лише капітан команди Олександр Горяїнов та захисник Андрій Березовчук згодилися прокоментувати результат матчу.

- Установку тренера на гру ми виконали, момент з голом можна назвати нещасним випадком. Постараємось, щоб гра у Харкові була важчою для "Динамо", ніж вони цього думають, пообіцяв Березовчук.

Огнен Вукоєвіч, який напередодні матчу заявляв, що "Динамо" сильніше за "Металіст", слів на вітер не кидав. Його гол приніс "біло-синім" перемогу в домашньому матчі. Проте на виїзді хорват не зіграє, оскільки заробив гірчичник і матч-відповідь пропустить. Юрій Сьомін , звертаючись до журналістів, назвав Вукоєвіча мегазіркою. Сам Огнен розповів, що часто забивав головою у своєму попередньому клубі - загребському "Динамо"

- Присвячую цей гол Бериславу (селекціонер "Динамо" в балканських країнах, завжди допомагає Вукоєвічу спілкуватися з пресою). Думаю цей м"яч забезпечить нам вихід у чвертьфінал. Героєм себе не відчуває, оскільки всі працювали на максимум своїх можливостей. Не так важливо кому вдалося забити, головне, що перемогла команда.

Жовта картка не дуже засмутила хорвата. Він пообіцяв вийти вже у чвертьфінальному матчі, а на гру у Харкові йому знайдуть заміну.

- Перед матчем шанси команд були 50 на 50, а тепер стали 52 на 48 на користь "Динамо", говорить президент клубу Ігор Суркіс, - одним словом, гра не була видовищною, проходила в постійній боротьбі. Найголовніше, що ми не пропустили, це дуже важливо з погляду стратегії двоматчевих протистоянь. Вдома "Металіст" зіграє по-іншому, відкриватиметься, адже їм потрібно забити. Це полегшить нам завдання, оскільки будуть можливості для контратак. Особисто я результатом задоволений.

Ігор Суркіс також відзначив Романа Єрьоменка, який у цьому матчі зіграв у захисті.

- Роман - універсальний футболіст, його куди не постав він всюди добре гратиме.

Фінн розповів, що вперше зіграв на позиції лівого захисника

- Перед грою дуже хвилювався, але все вийшло нормально. Чесно кажучи, я почуваюся зручніше трохи повище, але не в захисті. Я був нападаючим, центральним, лівим і правим хавбеком, тільки ще на воротах не стояв, - з посмішкою говорить Єрьоменко.

Роман відзначив, що про перемогу говорити ще занадто рано, адже треба ще зіграти матч-відповідь у Харкові через тиждень.

Станіслав Богуш святкували перемогу над "Металістом" не буде, оскільки буде готуватися до матчу чемпіонату. "Динамо" поїде в гості до запорізького "Металурга".

- В черговий раз доведеться грати проти рідного клубу, ну нічого - це доля. А що стосується поблажок, звичайно, їх не буде. Робитиму все від мене залежне, щоб не пропустити.

Богуш довго відповідав на питання журналістів, навіть попросив відпустити його додому. Поїхав зі стадіону разом з Мілошем Нінковичем, який довго розмовляв з Марком Девічем.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Юрій Сьомін назвав Вукоєвіча мегазіркою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі