пʼятниця, 31 березня 2023 00:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Українські спортсмени бойкотуватимуть змагання, на яких будуть росіяни – Кабмін

Українські спортсмени бойкотуватимуть змагання, на яких будуть росіяни – Кабмін
Україна буде бойкотувати всі змагання за участі російських і білоруських спортсменів. Фото: Спортобоз

Українським спортсменам не можна буде змагатися на турнірах, де будуть представлені атлети з Росії чи Білорусі.

Це рішення поширюється на усі змагання, включно з відбірковими стартами на Олімпіаду-2024, повідомив Міністр Кабінету Міністрів України Олег Немчінов в ефірі телемарафону, інформує Gazeta.ua.

Детального пояснення, як саме діятиме рішення уряду України, немає. На одному й тому ж старті можуть проходити змаганнях в особистих та командних стартах – невідомо, чи поширюватиметься заборона на увесь турнір.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це вже набагато гірше за лицемірство" – Кулеба розкритикував Міжнародний олімпійський комітет

"На засіданні уряду ухвалене протокольне рішення за пропозицією колеги Гутцайта про те, що ми беремо участь у відбіркових змаганнях на Олімпіаду-2024 тільки там, де нема росіян. Відповідно, участь поза межами цих критеріїв може бути підставою для позбавлення федерацій статусу національної", – заявив Немчінов.

Немчінов додав, що спортсменам потрібно думати не про кар'єру у контексті бойкоту змагань, а про збережене життя.

Міжнародний олімпійський комітет рекомендував міжнародним спортивним федераціям дозволити спортсменам із країни-агресорки Російської Федерації і Білорусі виступати на турнірах у нейтральному статусі.

Водночас, відклав розгляд питання щодо їхньої участі в Олімпіаді, заявив президент МОК Томас Бах за підсумками засідання Виконкому організації.

Російські і білоруські атлети можуть змагатися за дотриманням певних умов.

Зокрема – як нейтральні атлети, команди з Росії і Білорусі не братимуть участь. До участі також не допускаються атлети і персонал, які активно підтримують війну, та спортсмени, які мають контракт з російською і білоруською арміями.

Зараз ви читаєте новину «Українські спортсмени бойкотуватимуть змагання, на яких будуть росіяни – Кабмін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі