вівторок, 06 вересня 2022 19:50

Україна зазнала першої невдачі на Євробаскеті, програвши Греції

Україна зазнала першої невдачі на Євробаскеті, програвши Греції
Збірна України поступилася Греції на Євробаскеті-2022. Фото: Фото: fiba.basketball

У вівторок, 6 вересня, національна збірна України з баскетболу зіграла свій четвертий матч на чемпіонаті Європи 2022 року. У двобої за перше місце в групі суперником була команда Греції, яка також виграла всі попередні зустрічі.

У стартових трьох турах українці розгромили Велику Британію, вирвали перемогу в Естонії, а також дотиснули Італію.

Янніс Адетокумбо показав, що він є справжнім лідером збірної Греції, в перші хвилини поєдинку. Баскетболіст набрав сім очок. Міг додати ще два, проте не влучив з лінії штрафних кидків. Українці довго не могли набрати перші бали, тому відпустили суперників – 2:10.

Кілька вдалих дій Святослава Михайлюка не дозволили грекам піти в солідніший відрив. Надалі Україні вдавалося не відпускати конкурентів. Виграти першу чверть Греція змогла завдяки індивідуальним діям Янніса та двом триочковим. "Синьо-жовті" в першому відтинку матчу не реалізували жодного кидка з-за дуги – 20:23.

Артем Пустовий на старті другої 10-хвилинки скоротив відставання до мінімуму, а В'ячеслав Бобров з периметра вперше вивів нашу команду вперед – 25:23. Наставник греків вимушено взяв таймаут.

Гра була абсолютно рівною. Україні вдалося трішки відірватися після тричкового Іссуфа Санона й одного штрафного Михайлюка, яким покарали лаву запасних збірної Греції за надмірні емоції. Згодом суперники майже наздогнали "синьо-жовтих", проте ще один дальній кидок Санона та два очки Михайлюка довели рахунок до 44:37.

46:39 після першої половини зустрічі. Найрезультативнішими в складі збірної України стали якраз Іссуф Санон (13 очок) і Святослав Михайлюк (11 очок).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна сенсаційно здолала Італію та вийшла до 1/8 фіналу Євробаскету

Греція організувала ривок 11:3 на початку третьої чверті й вийшла вперед. Головною дійовою особою на майданчику був Янніс Адетокумбо, котрий на той момент уже мав у своєму активі 27 очок. Зупинити лідера суперників українці не могли, тому швидко перебрали з командними фолами.

Очевидно, далася взнаки втома після вчорашнього матчу з Італією. Гра в "синьо-жовтих" повністю розклеїлася, не встигали в захисті, важко набирали очки в атаці. Повний провал у третій чверті – 11:32...

Повернутися в гру Україні вже не вдалося. Наставник Греції навіть надав перепочинок Яннісу, який, втім, сьогодні набрав 41 очко!

Точні кидки з периметра Іллі Сидорова, Іссуфа Санона й Олексія Леня двічі лише дозволили "синьо-жовтим" не програти з різницею понад 20 балів – 79:99. Перша поразка наших баскетболістів на Євробаскеті-2022. А греки фактично гарантували собі першу сходинку в групі.

Україна: Михайлюк – 16, Санон – 16, Лень – 10 + 8 підбирань, Сидоров – 10, Ткаченко – 8, Пустовий – 6, Близнюк – 4, Скапінцев – 4, Бобров – 3, Зотов – 2.

Останнім суперником збірної України в груповому етапі буде збірна Хорватії. Матч відбудеться 8 вересня.

Перемога, швидше за все, означатиме підсумкове друге місце в групі.

Зараз ви читаєте новину «Україна зазнала першої невдачі на Євробаскеті, програвши Греції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі