понеділок, 05 вересня 2022 23:52

Україна сенсаційно здолала Італію та вийшла до 1/8 фіналу Євробаскету

Україна сенсаційно здолала Італію та вийшла до 1/8 фіналу Євробаскету
Збірна України вийшла до 1/8 фіналу Євробаскету, сенсаційно здолавши Італію. Фото: Фото: fiba.basketball

У понеділок, 5 вересня, національна збірна України провела свій третій поєдинок на чемпіонаті Європи 2022 року з баскетболу. Суперниками були одні з фаворитів групи – команда Італії, яка є господарем мінітурніру.

У стартових двох турах українці набрали максимум балів. Спочатку розгромили Велику Британію, а потім вирвали перемогу в Естонії.

Гра розпочалася рівно. Святослав Михайлюк навіть вивів нашу команду вперед – 5:2. Італійці також відповіли триочковим і перехопили ініціативу, довівши різницю до +7.

"Синьо-жовті" трохи провалили останні хвилини, пропустивши п'ять очок поспіль. Проте Іван Ткаченко точним триочковим залишив нашу команду в грі. 16:21 за підсумками першої чверті.

Україна дуже вдало почала другу 10-хвилинку. Кидки з периметра Іссуфа Санона й Іллі Сидорова дозволили "синьо-жовтим" вийти вперед – 22:21.

Замість того, щоб розвинути успіх, підопічні Айнарса Багатскіса знову провалили кілька атак. Невдало діяли баскетболісти й у захисті. Дійшло до того, що господарі відірвалися на 10 очок – 24:34.

Точні спроби Івана Ткаченка з-за дуги й Володимира Геруна з-під кільця змусили наставника Італії брати таймаут. Конкурентам це не особливо допомогло. Михайлюк і Ткаченко скоротили відставання до трьох очок. Остання атака була за українцями, однак вони не встигли завершити її кидком і пішли на перерву за рахунку 38:42.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми – українці, ми ніколи не здаємося" – емоційна заява Санона на Євробаскеті

Українці зуміли нав'язати боротьбу італійцям на старті другої половини зустрічі. Санон точно виконав штрафні кидки й зрівняв цифри на табло – 46:46. На жаль, у наступній атаці суперники закинули триочковий на останніх секундах і знову повернули лідерство.

Найголовнішим завданням для "синьо-жовтих" було не відпустити суперників, з чим вони успішно впоралися. На останню перерву команди пішли за рівного рахунку – 57:57.

Активність Санона й Геруна на початку четвертої чверті розвинули успіх. Україна вперше в зустрічі вийшла вперед на чотири очки – 61:57. Тепер уже наші баскетболісти грали з позиції сили.

В'ячеслав Бобров важким кидком довів перевагу "синьо-жовтих" до шести очок, після чого Святослав Михайлюк, Володимир Герун й Іван Ткаченко залишили Італію далеко позаду – 70:59.

Добив господарів майданчика триочковий Михайлюка. Втратити таку велику перевагу українці просто не могли. Ткаченко ще й додав до свого активу два з фолом.

Україну наприкінці цього поєдинку вже неможливо було зупинити. Наша команда здобула підсумкову перемогу 84:73. "Синьо-жовті" продовжують очолювати групу, а також достроково здобули путівку до плейоф турніру.

Україна: Михайлюк – 25, Ткаченко – 17 + 5 підбирань, Санон – 17, Пустовий – 8, Герун – 5, Близнюк – 4 + 6 підбирань + 6 передач, Лень – 3 + 11 підбирань, Сидоров – 3, Бобров – 2.

6 вересня збірна України зіграє головний поєдинок за лідерство у групі з Грецією, яка також ще не програвала.

8 вересня українці поміряються силами з Хорватією.

Зараз ви читаєте новину «Україна сенсаційно здолала Італію та вийшла до 1/8 фіналу Євробаскету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі