пʼятниця, 02 вересня 2022 16:56

Упевнений старт. Україна розгромила Велику Британію в першому матчі Євробаскету

Упевнений старт. Україна розгромила Велику Британію в першому матчі Євробаскету
Україна розгромила Велику Британію на старті Євробаскету. Фото: fiba.basketball

У п'ятницю, 2 вересня, чоловіча збірна України зіграла свій перший матч на чемпіонаті Європи 2022 року з баскетболу. Суперником була національна команда Великої Британії.

Цією зустріччю відкривався турнір для учасників групи C, де також виступають Естонія, Італія, Хорватія та Греція.

Українці виграли стартове вкидання, проте не змогли завершити першу свою атаку влучним кидком. Британці свій дебютний перехід в атаку реалізували й повели в рахунку.

Сталося це вперше та востаннє. "Синьо-жовті" відповіли точними триочковими Олексія Леня та Святослава Михайлюка двічі. І за рахунку 17:7 наставник суперників змушений був брати таймаут. Це не дуже допомогло його підопічним, адже Михайлюк закинув ще один з-за лінії.

Велика Британія дещо скоротила відставання наприкінці першої чверті. Та все ж дев'ять очок Михайлюка забезпечили Україні комфортну перевагу – 22:17.

Іссуф Санон часто брав ініціативу на себе й пробував поцілити з-за дуги. Усі спроби виявилися невдалими. Щастило, що й суперники відповідали неточно. Перші свої очки в другій чверті вони набрали лише наприкінці третьої хвилини.

Британці пристрілялися у середині 10-хвилинки. За рахунку 33:24 Айнарс Багатскіс змушений був узяти таймаут. Після чого Олексій Лень, Богдан Близнюк і Денис Лукашов повернули перевагу солідну перевагу нашій збірній.

На останніх секундах українські баскетболісти вдало відзахищалися. Мали шанс розвинути успіх, однак до кидка атаку не довели. На велику перерву команди пішли за рахунку 42:32. Найрезультативнішим у складі "синьо-жовтих" став Лень – 11 очок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сьогодні стартує Євробаскет-2022: де й коли гратиме збірна України

На старті другої половини зустрічі команди обмінялися точними триочковими. За Україну відзначився Лукашов. А дві влучні дальні спроби Михайлюка довели перевагу нашої команди до +14.

Такий розвиток подій був дуже важливим для "синьо-жовтих", адже в останніх офіційних поєдинках вони провалювали саме треті чверті, після чого поступилися збірним Італії та Ісландії в кваліфікації чемпіонату світу 2023 року. Сьогодні подібної ситуації вдалося уникнути.

Україна контролювала ситуацію на майданчику. П'ять очок від В'ячеслава Боброва та два від Артема Пустового збільшили розрив у рахунку – 62:42. А завершили чверть українці точною спробою Віталія Зотова з периметра й одним очком Санона зі штрафних – 66:44.

Ривок 8:0 на початку останньої чверті лише підтвердив, що Україна – беззаперечний фаворит протистояння та один з претендентів на вихід із групи до 1/8 фіналу.

Точний триочковий Іллі Сидорова, який встановив на табло цифри 78:54, змусив тренера британців брати хвилинну паузу. Українці спокійно довели справу до розгромної перемоги. Фінальна сирена пролунала за рахунку 90:61.

Україна: Михайлюк – 17 очок + 5 підбирань, Лень – 13 + 6 підбирань, Сидоров – 10, Близнюк – 10 + 5 передач, Лукашов – 8 + 5 передач, Пустовий – 8 + 5 підбирань, Бобров – 7, Санон – 6, Зотов – 6, Герун – 5.

Завтра, 3 вересня, о 18:00 Україна зіграє з Естонією. Якщо вдасться виграти цей матч, то наша команда майже гарантує собі вихід до плейоф.

Наступними суперниками "синьо-жовтих" будуть Італія, Греція та Хорватія.

Зараз ви читаєте новину «Упевнений старт. Україна розгромила Велику Британію в першому матчі Євробаскету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі