середа, 31 березня 2021 06:11

Україна виграла в Казахстану всі поєдинки

Україна виграла в Казахстану всі поєдинки
Востаннє команди зустрічалися влітку 2009. Фото Уніан

Сьогодні збірна України в матчі відбору до Кубка світу-2022 зіграє свій проти команди Казахстану. Це буде п'ята зустріч команд в історії. Усі попередні виграла наша команда.

Уперше Казахстан і Україна зустрілися у вересні 2008 року в Алмати. Україна легко відкрила рахунок. Відзначився Олексій Бєлік. Наша команда мала ще кілька нагод, але не реалізувала жодної. Натомість казахи, для яких це був перший офіційний матч у європейській групі відбору, зуміли зрівняти рахунок. Матч котився до нічиєї, коли арбітр призначив штрафний біля казахських воріт. Удар Тимощука заблокувала стінка, м'яч відскочив до Ротаня й Руслан красивим ударом відправив його в "дев'ятку" – 2:1.

Наступного року в Києві проблем було менше. Андрій Шевченко відкрив рахунок на 18 хвилині, а Авдєєв на 83-ій відправив м'яч у сітку власних воріт – 2:0.

У наступному відборі до Кубка світу жереб знову звів ці команди.

Наші переконливо виграли в Казахстані восени 2008: Назаренко відкрив рахунок, Шевченко подвоїв його. Господарям вдалося один м'яч відіграти, але той же Назаренко обвідним ударом встановив остаточний рахунок – 1:3.

Сергій Назаренко взагалі може вважатися злим генієм Казахстану. У матчі-відповіді влітку 2009 гості відкрили рахунок на 17 хвилині. Назаренко розкішним ударом зі штрафного відновив рівновагу, а на 47-ій хвилині забив переможний гол – 2:1.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Очікуємо непростий матч" - Шевченко про гру проти Казахстану

Збірна України лише раз здобула пряму путівку на Кубок світу в Німеччині-2006. Казахстан жодного разу у фінальну частину не пробивався.

Зараз ви читаєте новину «Україна виграла в Казахстану всі поєдинки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі