середа, 24 березня 2021 12:00

Вивести Україну на Кубок світу вдалося тільки Блохіну

Вивести Україну на Кубок світу вдалося тільки Блохіну
Після вигшрашу в Києві Україна програла Франції в Парижі. Фото: crestviewcable.com

Збірна України сьогодні стартує у відборі до Кубка світу - 2022 матчем у Парижі проти збірної Франції. Згадуємо попередні спроби нашої команди.

Кубок світу в США1994-го збірна України пропустила, оскільки футбольні чиновники ФІФА, діючи на догоду Росії, не допустили нашу збірну до кваліфікації. Відтак найкращі футболісти перебралися до Росії.

Першу справжню спробу було здійснено у відборі до КС-1998 у Франції. Україна потрапила в одну групу з Німеччиною, Португалією, Північною Ірландією й зуміла фінішувати другою. У стикових матчах нам не пощастило – лідери збірної Хорватії були в самому розквіті сил. Ми програли 0:2 в Загребі й зіграли внічию - 1:1 у Києві. Причому норвезький арбітр Педерсен помилково зарахував гол Шевченка, натомість скасував чистий гол Косовського.

У відборі на КС-2002 в Японії й Кореї ситуація повторилася. Ми не зуміли випередити в групі збірну Польщі, що несподівано впіймала кураж, й посіли друге місце. В стикових матчах ніби за замовленням потрапили на збірну Німеччини - майбутнього срібного призера Мундіалю. У Києві в нас навіть були шанси перемогти - 1:1, але у матчі-відповіді Німеччина нас не помітила - 4:1.

Третю й нарешті вдалу спробу здійснив Олег Блохін у відборі до німецького Кубка світу - 2006. Україна посіла перше місце в групі з Туреччиною, Данією та чемпіонами Європи греками.

Ми відібралися на Кубок світу, де вийшли в чвертьфінал.

Якийсь дурень запропонував зіграти з греками на жахливо нещасливій для нас "Донбас Арені"

Наступна спроба теж виявилася невдалою. Спочатку нам допомогли розлючені англійці, які двічі обіграли свого кривдника - збірну Хорватії. Річ у тім, що хорвати не пустили Англію на Євро-2008, а тепер британці взяли реванш. Ми були другими в групі, а хорвати – третіми. Коли дійшло до стикових матчів, здалося, що нам пощастило. Зі збірною Греції в Афінах Україна зіграла внічию. Потім якийсь дурень запропонував зіграти з греками на жахливо нещасливій для нас "Донбас Арені". Поразка 0:1 - і адью Кубок світу.

Найбільша трагедія сталася з нами 2013 року. Україна тренера Михайла Фоменка лише один бал відстала від Англії, а у стикових матчах натрапила на свого сьогоднішнього суперника - Францію. Виграш у Києві 2:0 та ейфорія змінилися розчаруванням від виїзної поразки - 0:3.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В України з'являється комплекс збірної Франції

У своєму останньому відборі збірна України вирішила не лоскотати нерви своїм уболівальникам. Ми посіли 3-тє місце в групі після Ісландії й Хорватії й уникнули стикових матчів. Наші суперники в групі хорвати стали срібними призерами Кубка світу - 2018.

Зараз ви читаєте новину «Вивести Україну на Кубок світу вдалося тільки Блохіну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі